Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "quality"
Zobrazují se záznamy 21-31 z 31
-
Senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2013)Tématem diplomové práce je senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby. Práce se zabývá zjištěním postoje spotřebitelů k paštikám a dále podle vybraných senzorických metod ... -
Sledování změn vybraných kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na různých způsobech přikrmování včely medonosné
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce sleduje vybrané kvalitativní ukazatele medu v závislosti na různých způsobech výživy včelstva. Zjišťuje vliv na porušenost medu,obsah pevných látek v medu, kyselost medu, vodivost medu a stanovuje obsah ... -
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ... -
Spokojenost zákazníků s produkty dané společnosti ve vybrané lokalitě
(Jihočeská univerzita, 2020)Tématem této diplomové práce je spokojenost zákazníků s produkty dané společnosti ve vybrané lokalitě. Byla vybrána skupina AGROMĚŘÍN a prodejna Rynek nacházející se v Českých Budějovicích, která bude podrobněji popsána. ... -
Stanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategorií
(Jihočeská univerzita, 2015)Abstrakt Úkolem diplomové práce bylo u 10 masných výrobků zjistit základní analytické hodnoty (obsah vody, tuku, soli), dále provést senzorické hodnocení a změřené údaje konfrontovat s prodejní cenou. Naměřené analytické ... -
Studie možnosti ovlivnění procesu transformace primární organické hmoty v kompostu ionty Ca+2 a Mg+2
(Jihočeská univerzita, 2017)Tato práce řeší celý proces kompostování od vlastností vstupních materiálů až po vytvoření charakteristických látek v kompostu (humus - fulvokyseliny, huminové kyseliny, huminy). Nastiňuje problémy a řešení spojené se ... -
Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje
(Jihočeská univerzita, 2011)Podstatou diplomové práci na téma ?Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje? je seznámení se současnou legislativou ve vztahu k výrobnímu a obchodnímu řetězci potravin. V teoretické části jsou shrnuty zákony a ... -
Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů
(Jihočeská univerzita, 2011)Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ... -
Systémy kontroly jakosti mléka v České republice
(Jihočeská univerzita, 2012)Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ... -
Zajištění kvality v technologii výroby těstovin
(Jihočeská univerzita, 2012)Předmětem diplomové práce je téma ?Zajištění kvality v technologii výroby těstovin.? Teoretická část práce se zabývá historií těstovin, charakterizuje suroviny pro výrobu těstovin a výrobní technologie v těstárenství. Dále ... -
Značení KLASA z pohledu vybraných tržních subjektů
(Jihočeská univerzita, 2007)Cílem diplomové práce je představení značky KLASA v kontextu problematiky jakosti, konkrétně jakosti potravin. Praktická část je věnována dotazníkovému průzkumu mezi vybranými subjekty trhu ČR. Hlavní náplní práce je ...