Prohlížení Zemědělská fakulta dle názvu
Zobrazují se záznamy 2147-2166 z 3421
-
Sledování vodního režimu a návrh krajinné zonace v malém povodí.
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Sledování výskytu ohrožených a chráněných druhů ryb v povodí horní Blanice
(Jihočeská univerzita, 2007)Rybí společenstvo povodí horní Blanice bylo studováno na osmi lokalitách mezi 62. a 77. říčním km. Během průzkumů v letech 2004-2006 zde byl prokázán výskyt raka říčního (Astacus astacus) a perlorodky říční (Margaritifera ... -
Sledování výskytu rzí u vybraných druhů trav a jejich vliv na pícninářskou hodnotu
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této práce je vyhodnocení výskytu rzí u vybraných druhů trav, jejich přesná diagnostika a zhodnocení jejich vlivu na významné hospodářské vlastnosti. Pokus byl prováděn ve spolupráci se ŠS Větrov. Ve dvouletém sledování ... -
Sledování výskytu rzí u vybraných trávníkových druhů trav
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této práce je přesná diagnostika jednotlivých druhů r. Puccinia u vybraných trávníkových druhů trav v polních a laboratorních podmínkách a zhodnocení vlivů působících na jejich intenzitu ... -
Sledování změn tělesných ukazatelů při sádkování tržních kaprů
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Sledování změn vybraných kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na různých způsobech přikrmování včely medonosné
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce sleduje vybrané kvalitativní ukazatele medu v závislosti na různých způsobech výživy včelstva. Zjišťuje vliv na porušenost medu,obsah pevných látek v medu, kyselost medu, vodivost medu a stanovuje obsah ... -
Sledování změn vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
(Jihočeská univerzita, 2020)Cílem práce je sledovat závěrečnou fázi výroby piva v cylindrokonických kvasných a zracích tancích. Úkolem je sledovat a měřit základní analytické parametry při dokvášení piva, mezi které se řadí: % alkohol (hmot.), % ... -
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ... -
Sledování, vyhodnocení a porovnání obsahu nitrátů v zelenině distribuované v obchodní síti vybrané oblasti ČR a přilehlé příhraniční oblasti Rakouska
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem práce bylo sledovat a vyhodnotit obsahy nitrátů z hlediska antinutričního významu, v zelenině nabízené v obchodní síti. Obsah dusičnanů byl sledován v běžných druzích zeleniny v průběhu celého roku. Zdrojem vzorků ... -
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
(Jihočeská univerzita, 2015)Kvalita a původ potravin jsou témata, která aktuálně velmi rezonují nejen v české společnosti, ale i celosvětově. Kvalitní potraviny a pokrmy, ochrana životního prostředí a zejména pak zachování regionálních odlišností ... -
Složení mléčného tuku skotu v závislosti na pořadí laktace
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této diplomové práce bylo posouzení spektra mastných kyselin mléčného tuku dojnic ve vybraném zemědělském podniku v závislosti na pořadí laktace a vysvětlení příčin rozdílů. -
Složení mléka jako ukazatel úrovně metabolizmu dojnic
(Jihočeská univerzita, 2015)Mléko se jeví jako vhodné testační médium metabolické úrovně dojnic. Odběr mléka navíc na dojnice nepůsobí stresově. Každý měsíc má chovatel v rámci kontroly užitkovosti k dispozici základní údaje o složení mléka (tuk, ... -
Složky monitoringu prostředí a jejich vyhodnocení na lokalitě MAPE Mydlovary.
(Jihočeská univerzita, 2007)Na lokalitě MAPE Mydlovary byla činností chemické úpravny uranových rud vytvořena odkaliště, kam byl ukládán rmut. Odkaliště je významný krajinný prvek, který výrazně ovlivňuje životní prostředí. Proto je nutné provádět ... -
Směsi kejdy a jiných pufračních materiálů s biomasou a hodnocení jejich anaerobní digesce prostřednictvím testů metanogenní aktivity na aparatuře OXI TOP CONTROL MERCK
(Jihočeská univerzita, 2008)V teoretické části diplomové práce je popsán mechanismus anaerobního procesu, faktory které ho ovlivňují a popis kvalitativního stanovení bioplynu. Cílem praktické části bylo stanovení množství a kvality vyprodukovaného ... -
Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování
(Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden ... -
Snížení erozní ohroženosti pozemků prostřednictvím meziplodin a jejich aplikace na vybrané pozemkové úpravě
(Jihočeská univerzita, 2016)Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení a využití osevních postupů a meziplodin v současném českém zemědělství. V první části práce je rozebrána eroze, protierozní ochrana a dotační politika. Ve druhé části je popsána ... -
Sociální aspekty suburbanizace
(Jihočeská univerzita, 2015)Hlavním cílem diplomové práce je popsat a porovnat vybrané aspekty suburbanizace v obcích Rudolfov a Srubec. Obě tyto obce se nachází v bezprostřední blízkosti města České Budějovice. V obou obcích se projevila suburbanizace, ... -
Sociální deprivace u ryb na příkladu tlamovců čeledi Cichlidae
(Jihočeská univerzita, 2012) -
Sociální kontext chovu zájmových zvířat
(Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce se zabývá vybranými sociálními, psychologickými, ekonomickými a environmentálními aspekty chovu zájmových zvířat v lidské péči, chovaných jako tzv. domácí mazlíčci obecně a ve městě České Budějovice zvlášť. ... -
Sociální politika EU a její využití v kraji Vysočina
(Jihočeská univerzita, 2005)