Prohlížení Zemědělská fakulta dle názvu
Zobrazují se záznamy 736-755 z 3421
-
Hodnocení environmentálních dopadů při produkci vybraných olejnin
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá vyhodnocením environmentální zátěže, která se vztahuje k běžně uplatňovaným pěstitelským postupům olejnin (slunečnice roční - Helianthus annuus, řepka olejná - Brassica napus, konopí seté - Canabis ... -
Hodnocení environmentálního zatížení vázaného na produkci odpadu
(Jihočeská univerzita, 2020)Nakládání s odpadem se stává společenským tématem. Především se jedná o omezení skládkování odpadu v rámci měnící se legislativy. Práce se zaměřila na analýzu environmentálních dopadů skládkovaného směsného komunálního ... -
Hodnocení genetického polymorfismu kmenů <i>Beauveria bassiana </i>na základě analýzy mikrosatelitů
(Jihočeská univerzita, 2009)Mikrosatelity jsou tandemově se opakující repetice o délce 2-6 párů bazí DNA. Mikrosatelity byly objeveny v každém organismu, včetně entomopatogenních hub. Jsou vysoce polymorfní, a proto jsou účinnými genetickými markery, ... -
Hodnocení jakosti konzervované píce a návrhy na zlepšení konzervační technologie ve zvoleném podniku.
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo posoudit kvalitu konzervované píce při různých způsobech konzervace silážování. Pro hodnocení kvality luskovinoobilných siláží v různých konzervačních technologií bylo použito senzorické hodnocení ... -
Hodnocení jakostních ukazatelů syrového kravského mléka ve vybraném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2010)Cílem diplomové práce bylo posouzení vybraných jakostních ukazatelů v závislosti na chovu, roku a sezóně. Ve třech vybraných zemědělských podnicích byly v rámci pravidelných kontrol získány bazénové vzorky mléka, u kterých ... -
Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku pomocí metod strategického řízení
(Jihočeská univerzita, 2010)Cílem diplomové práce "Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku pomocí metod strategického řízení" bylo na základě využití postupů a metod strategického řízení zhodnotit konkurenceschopnost Rodinného pivovaru Bernard ... -
Hodnocení krajinného rázu na příkladu Zbudovských blat
(Jihočeská univerzita, 2016)Práce se zabývá základním hodnocením krajinného rázu na příkladu Zbudovských blat se zaměřením na lokalitu Mokřin u Vomáčků. Základní hodnocení krajinného rázu proběhlo z vytipovaných stanovišť L1, L2 a L3 v katastrálním ... -
Hodnocení kvalitativních parametrů salátové řepy
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo zhodnotit obsah betalainových barviva zanalyzovat antioxidační aktivitu u vybraných odrůd salátové řepy. Práce je členěna do několika kapitol. V první časti je nastíněna historie salátové řepy, ... -
Hodnocení kvalitativních ukazatelů při sklizni sena, senáže a slámy pomocí sběracích lisů
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení dvou sběracích lisů na válcové balíky od různých výrobců s variabilní lisovací komorou a řezáním při sklizni senáže, sena a slámy. Hodnocení proběhlo mezi lisem John Deere 960 ... -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
(Jihočeská univerzita, 2015) -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2015)Tématem této diplomové práce je hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. V teoretické části se práce zabývá onemocněním celiakií, jejími symptomy, formami i diagnostikou. Jsou zde popsány základní ... -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2019)Tématem této diplomové práce je výroba bezlepkového chleba z přirozeně bezlepkových druhů mouky, který bude obohacen vhodnými přidanými látkami, které zvýší antioxidační aktivitu a přirozeně ovlivní strukturu tohoto pečiva ... -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2020)Tato diplomová práce řeší problematiku trvanlivosti a nízké nutriční hodnoty bezlepkového pečiva. Cílem práce bylo zjistit vliv příslušných přídatných látek na zvýšení nutriční hodnoty a prodloužení trvanlivosti bezlepkového ... -
Hodnocení kvality chmele z tradiční a netradiční oblasti pěstování
(Jihočeská univerzita, 2016)V diplomové práci, která nese název "Hodnocení kvality chmele z tradiční a netradiční oblasti pěstování", byla porovnána kvalita hlávek chmele tří odrůd (Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Kazbek) získaných ze sklizně roku ... -
Hodnocení kvality konzervované objemné píce při různých způsobech konzervace a skladování.
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce se v první části zabývá charakteristikou pícnin významných jako zdroj objemné píce pro konzervaci. S ohledem na obtížnější konzervovatelnost je podrobnější charakteristika význačných jetelovin a jejich ... -
Hodnocení kvality mléka v konvenčním a ekologickém chovu skotu.
(Jihočeská univerzita, 2007)V práci jsou srovnány dva podniky zaměřené na chov dojnic v Jihočeském kraji, z nichž jeden hospodaří konvenčním způsobem a druhý ekologicky. Obě farmy se nacházejí v podhůří Šumavy. Na farmách jsou chovány plemena Holštýn ... -
Hodnocení kvality odchovu teplokrevných hříbat
(Jihočeská univerzita, 2006) -
Hodnocení laterality koní
(Jihočeská univerzita, 2021)Lateralita je schopnost živočichů předvídatelně a nenáhodně upřednostňovat při nejrůznějších činnostech pravou či levou stranu těla. Cílem této diplomové práce bylo vytvořit přehled o dosavadních vědeckých poznatcích ... -
Hodnocení mechaniky pohybu koní ve skoku
(Jihočeská univerzita, 2006)