• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Hodnocení jakosti konzervované píce a návrhy na zlepšení konzervační technologie ve zvoleném podniku.

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (2.196Mb)
    Posudek vedoucího práce (371.0Kb)
    Posudek oponenta práce (386.7Kb)
    Průběh obhajoby práce (22.83Kb)
    Datum
    2019
    Autor
    Pavlík, Václav
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Cílem diplomové práce bylo posoudit kvalitu konzervované píce při různých způsobech konzervace silážování. Pro hodnocení kvality luskovinoobilných siláží v různých konzervačních technologií bylo použito senzorické hodnocení fermentačního procesu a laboratorní hodnocení. Doplňkově byla porovnána konzervace píce u technologie lisování siláže do balíku bez a s použitím aditiva (Silafor 2000 Plus). V literárním přehledu je uveden význam konzervace krmiv, základní způsoby konzervace objemné píce, botanická skladba pícních porostů, konzervační principy a jejich procesy. Dále jsou uvedeny přednosti a nedostatky konzervačních procesů. Celkem byly zhodnoceny 3 způsoby konzervace luskovinoobilné směsky - lisování balíku do fólie, silážní žlab a silážní vak. Zhodnocení výsledku technologií vycházely nejlepší výsledky způsobu konzervace ve vaku, dále konzervace v jámě, dále balíku s použitím inolkulantu a méně kvalitní konzervace balíku bez inokulantu. Kvalita píce byla dále výrazně ovlivněna podílem ovsa ve směsi a fenofází sklizně.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41705
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV