• Analýza vnitřního a vnějšího prostředí ve vybraném zemědělském podniku 

      Řezník, Luboš (Jihočeská univerzita, 2019)
      Můžeme konstatovat, že každý zemědělský podnik čelí spoustu faktorům, které výrazně ovlivňují jejich činnost. Na základě těchto aspektů se pojmy jako management, marketing, vnitřní a vnější prostředí dostávají stále více ...
    • Analýza ziskovosti vybraného podniku 

      Vlasáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce je analýza ziskovosti vybraného podniku. Tedy za pomocí daných nástrojů zhodnotit ziskovost podniku. Práce je formována na dvě části. První část je teoretická, kde vysvětluji význam jednotlivých ...
    • Analýza ziskovosti vybraného zemědělského subjektu - ZD Strmilov 

      Šťáva, Miloš (Jihočeská univerzita, 2019)
      Předmětem diplomové práce ,,Analýza ziskovosti vybraného zemědělského subjektu - ZD Strmilov" je vypracování reálné analýzy ziskovosti fungujícího malého zemědělského podniku. Diplomová práce se dělí na dvě části, z nichž ...
    • Exportní politika ČR 

      Brtnová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2005)
    • Hospodářská činnost obce a její vliv na zvýšení příjmů obce. 

      Srnec Karlovská, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
      Každá obec, jako územně samosprávní celek může na základě svého svobodného rozhodnutí vykonávat kromě činnosti hlavní také činnost vedlejší. Rozpočtová činnost je hlavní činností obce. Činnost vedlejší je činností ...
    • Marketingový mix vybraného minipivovaru 

      Harbáčková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2020)
      Předmětem diplomové práce je marketingový mix vybraného minipivovaru. Diplomová práce má vytvořit reálný návrh produktu, ceny, propagace, distribuce a působení na našem trhu. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou, ...
    • Marketingový mix vybraného pivovaru 

      Nováková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
      Teoreticko-metodická analýza základního problému bude v diplomové práci souviset s problematikou saturovaných trhů, kde roste význam marketingového řízení firmy. Firmy, které ve své činnosti využívají marketingový management, ...
    • Mezinárodní obchod České republiky se Španělskem 

      Charvátová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2006)
    • Odměňování a motivace zaměstnanců 

      Bartmannová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce je zaměřena na odměňování a motivaci zaměstnanců ve vybraném podniku. Teoretická část se věnuje motivačním systémům, teoriím a definuje motivaci. V praktické části je kladen důraz na zhodnocení podniku, ...
    • Podnikatelský záměr 

      Tichá, Anežka (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem této diplomové práce je posoudit realizovatelnost podnikatelského záměru v podobě agroturistického penzionu s wellness zázemím. Práce se skládá ze dvou základních částí. V teoretické části jsou za pomoci literatury ...
    • Podnikatelský záměr "Výstavba a provoz penzionu" 

      Petržilka, Radek (Jihočeská univerzita, 2020)
      Cílem diplomové práce je zpracovat podnikatelský plán na téma "Výstavba a provoz penzionu", který je dopodrobna zpracovaný a životaschopný. Součástí práce je také literární rešerše, která předkládá teoretické znalosti z ...
    • Podnikatelský záměr - mobilní aplikace 

      Otáhal, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2019)
      V diplomové práci jsou definovány základní pojmy související s podnikáním. V aplikační části pak zpracovávám podnikatelský záměr na vývoj mobilní aplikace formou psaného podnikatelského plánu včetně všech klíčových analýz ...
    • Podnikatelský záměr na rekonstrukci vybraného brownfieldu 

      Persán, František (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu podnikatelského plánu na rekonstrukci brownfieldu na dům s pečovatelskou službou ve vesnici Markvartice. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teorií, kde jsou postupně ...
    • Porovnání přístupu k bioplynovým stanicím v ČR a vybraných státech EU. 

      Fikar, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2019)
      Tato diplomová práce se věnuje a řeší bioplynové stanice. Práce je strukturována na dvě části - literární rešerši a praktickou část. V literární části je komplexní představení bioplynu, jak vzniká, co to vlastně je bioplyn, ...
    • Realizace minipivovaru podnikatelský záměr 

      Kubová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského záměru na realizaci minipivovaru. Práce je rozdělena na teoretickou část, kde jsou popsány základní pojmy, které se k této problematice vztahují. Jde především o ...
    • Řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci 

      Kubelová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá problematikou řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci. Cílem práce je zhodnocení současného stavu řízení ve zvolené společnosti. V první části práce jsou shrnuty odborné poznatky dané ...
    • Řízení lidských zdrojů ve vybraném podniku 

      Bezpalcová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
      Tato diplomová práce se zabývá tématem řízení lidských zdrojů. Nejdříve je představena teoretická část, která se zabývá podnikem, jeho významem a funkcí. Poté je v práci popsáno řízení lidských zdrojů, kde jsou vysvětleny ...
    • Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary 

      Opolzer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
      Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou ...
    • Společenská odpovědnost ve vybrané společnosti 

      Slavíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
      Diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti v energetické společnosti E.ON, jak v České republice, tak v Evropě. V první části je popsané téma společenské odpovědnosti obecně a jsou zde zmíněná i příbuzná ...
    • Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek 

      Crkalová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2019)
      Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ...