Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary
Abstrakt
Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou vysvětleny pojmy spotřebitel, spokojenost, měření spokojenosti a také pivovarnické odvětví se zaměřením na minipivovary. V rámci praktické části byl proveden výzkum metodou dotazníkového šetření a ve druhé části pomocí slepé degustace. Hlavním cílem bylo zjistit pohled spotřebitelů na pivovarské odvětví a minipivovary. V posledních letech se v České republice rozmohl trend malých a domácích pivovarů a každým rokem narůstají jejich počty o desítky. Hodně se liší od velkých průmyslových pivovarů, protože právě menší množství výroby umožňuje výrobu speciálních druhů piv. To je to lákavé na minipivovarech, speciální druhy piv a jejich možné příchutě, jiné technologie vaření piva a domácký přístup.