• Analýza kontroly jakosti a distribuce výrobků v podniku 

      Gondeková, Renata (Jihočeská univerzita, 2008)
      Diplomová práce se zabývá analýzou logistiky ve vybraném potravinářském podniku, který je výrobcem mražených bramborových specialit. Diplomová práce analyzuje kontrolu kvality, řízení jakosti, skladování mražených výrobků, ...
    • Optimalizace systému kontroly hygieny ve vybraném provozu - porážka a bourárna 

      Vlčková, Irena (Jihočeská univerzita, 2015)
      HACCP (Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů) je vědecky založený systém řízení zdravotní nezávadnosti potravin. Tento systém identifikuje nebezpečí a rizika ve výrobě potravin a navrhuje efektivní řídící a ...
    • Současná úroveň hodnocení jakosti potravinářských produktů v České republice 

      Klorová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
      Hlavním zaměřením mé diplomové práce je seznámení s činností Státní veterinární správy České republiky (SVS). Tato instituce je pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR. Všechny povinnosti a práva SVS ČR jsou vyjmenovány ...
    • Systém HACCP a jeho implementace ve faremním zpracování hovězího masa 

      Kotrcová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)
      Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů je systém, který pomáhá udržet zdravotní nezávadnost potravin. Součástí plánu HACCP je zavedení kritických kontrolních bodů a tím stanovit místa, kde hrozí největší riziko pro ...
    • Systémy hodnocení jakosti při zpracování zemědělských produktů 

      Svoboda, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem této diplomové práce je doporučit optimální cestu pro vytvoření spolehlivého systému kontroly jakosti výrobků rostlinného a živočišného původu. U vybraných podniků byly sledovány hlavní aspekty těchto systémů a ...
    • Systémy sledování hygieny v praxi - realizace systému HACCP ve vybraném zpracovatelském podniku 

      Hadáčková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2017)
      Hlavním a dosud nepřekonaným systémem v oblasti hygieny potravin je systém HACCP (systém analýzy rizik a stanovení kritických kontrolních bodů). V České republice platí pro výrobce potravin povinnost zavést systém kritických ...
    • Zajištění kvality v technologii výroby těstovin 

      Frantík, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
      Předmětem diplomové práce je téma ?Zajištění kvality v technologii výroby těstovin.? Teoretická část práce se zabývá historií těstovin, charakterizuje suroviny pro výrobu těstovin a výrobní technologie v těstárenství. Dále ...