Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "bílkoviny"
Zobrazují se záznamy 1-10 z 10
-
Chovatelské a ekonomické vyhodnocení vybraného chovu koz
(Jihočeská univerzita, 2007)Byla hodnocena ekologická kozí farma, která je zaměřena na chov bílé krátkosrsté kozy a to během let 2004 - 2006. Mléčná užitkovost byla v roce 2004 390 kg, v roce 2005 byla na úrovni 381 kg. V roce 2006 se užitkovost ... -
Individuální dynamika močoviny v mléce v průběhu laktace
(Jihočeská univerzita, 2007)V průběhu 10 po sobě jdoucích kalendářních měsících byla sledována skupina 20 dojnic holštýnského plemene tak, aby u nich mohl být popsán vztah mezi obsahem močoviny v mléce a mléčnou produkcí a parametry mléčné užitkovosti. ... -
Jakost a kvalita masných výrobků a jejich vliv na pozici výrobků na trhu
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem mé diplomové práce je sledovat vliv kvality masných výrobků a jejich složení z pohledu použitých surovin na výši produkce. U vybraného sortimentu masných výrobků jsem se zaměřila na jejich kvalitu a sledování změny ... -
Kritické hodnocení potenciálu bílkovin sklizňových produktů vybraných plodin z hlediska jejich uplatnění v potravinářských a biotechnologických aplikacích
(Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce se zabývá rostlinnými bílkovinami. Literární přehled pojednává o vlastnostech majoritních bílkovin u vybraných zemědělských plodin (pšenice, ječmen, oves, kukuřice, hrách, sója, řepka, brambor, topinambur) ... -
Kvalitativní vlastnosti nahého a pluchatého ovsa
(Jihočeská univerzita, 2014)Práce se zabývá kvalitativními vlastnostmi nahého a pluchatého ovsa. Teoretická část obsahuje literární přehled týkající se botanické charakteristiky, využití, postupu pěstování a kvality ovsa. Praktická část se zabývá ... -
Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích
(Jihočeská univerzita, 2016)Cílem této práce bylo ve vybraných masných výrobcích (minimálně 50 kusů výrobků) stanovit vybrané analytické hodnoty (obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí a soli) pomocí metody NIR. Za materiál bylo zvoleno pět ... -
Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor
(Jihočeská univerzita, 2015)Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah čistých hlízových bílkovin, relativní abundanci patatinu v hlízových bílkovinách a následně též antioxidativní potenciál. Teoretická část práce se zabývala charakteristikou bramboru ... -
Vliv ekologického a konvenčního systému pěstování brambor (Solanum tuberosum L.)na obsah bílkovin v hlízách
(Jihočeská univerzita, 2010)Diplomová práce sledovala vliv ekologického a konvenčního způsobu pěstování brambor (Solanum tuberosum L.) na obsah bílkovin v hlízách. Bramborová bílkovina, která tvoří z celkového obsahu dusíkatých látek v hlízách brambor ... -
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ... -
Vliv polymorfismu kandidátního lokusu na technologické vlastnosti mléka
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem diplomové práce je provést analýzu vlivu polymorfních variant zvoleného lokusu (SCD) na technologickou jakost mléka. Na začátku je popsána mléčná užitkovost společně s mléčnou žlázou její struktura, onemocnění s ...