• Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo 

      Brtna, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
      Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu ...
    • Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo 

      Marko, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
      Tématem této diplomové práce je hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. V teoretické části se práce zabývá onemocněním celiakií, jejími symptomy, formami i diagnostikou. Jsou zde popsány základní ...
    • Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo 

      Zimmelová, Helena (Jihočeská univerzita, 2019)
      Tématem této diplomové práce je výroba bezlepkového chleba z přirozeně bezlepkových druhů mouky, který bude obohacen vhodnými přidanými látkami, které zvýší antioxidační aktivitu a přirozeně ovlivní strukturu tohoto pečiva ...
    • Poptávka po bezlepkových potravinách ve vybrané oblasti 

      Mlezivová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
      Tato diplomová práce analyzuje nabídku bezlepkových potravin prodejních jednotek nacházejících se v oblasti Domažlicka, a to na základě zjištění poptávky zákazníků s intolerancí lepku. V teoretické části budou vysvětleny ...
    • Příprava receptury bezlepkového chleba obohaceného o vybrané antioxidanty a posouzení jeho senzorické hodnoty 

      Pechová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
      Chléb patří k základním potravinám již více než 30.000 let. Připravuje se především pečením, kde důležitou funkci hraje lepek. Gluten neboli lepek je důležitý pro držení plynu v těstě, aby se dosáhlo požadované struktury, ...