Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "maso"
Zobrazují se záznamy 1-11 z 11
-
Hospodaření na trvalých travních porostech a struktura živočišné výroby v podnicích s jejich převahou
(Jihočeská univerzita, 2010)Diplomová práce byla vypracovaná na téma: Hospodaření na trvalých travních porostech (TTP) a struktura živočišné výroby v podnicích s jejich převahou. Cílem bylo analyzovat stavy skotu, produkci mléka a masa, podíl TTP v ... -
Jakost a kvalita uzených mas a šunek - jejich vliv na spotřebu
(Jihočeská univerzita, 2012)V této diplomové práci se zabývám kvalitou uzených mas a šunek ve vazbě na jejich spotřebu. U uzeného masa a šunek jsem se zaměřila a předkládala k porovnání vzorky, které pocházely z průmyslové výroby, od různých výrobců. -
Metody řízení jakosti při příjmu syrového masa
(Jihočeská univerzita, 2011)Diplomová práce se zabývá oblastmi složení masa, systémů řízení kvality, zejména pak BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), HACCP (analýzy rizik a kritických kontrolních bodů) a ISO ((Mezinárodní ... -
Optimalizace procesu sušení trvanlivých masných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2014)Moje diplomová práce se zabývá optimalizací procesu trvanlivých masných výrobků. Výzkumem bylo zjištěno, že sušením trvanlivého masného výrobku docházelo k postupnému úbytku vody a snížení hodnoty aw pod 0,85. Tuk a sůl ... -
Problematika kvality masa a kančího pachu
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování informací o problematice kvality masa a kančího pachu. Využití masa kanečků je v posledních letech velmi časté téma v oblasti welfare zvířat. Kromě tradiční kastrace prasat, ... -
ŘÍZENÍ LOGISTICKÉHO ŘETĚZCE PŘI VÝROBĚ A ZPRACOVÁNÍ MASA.
(Jihočeská univerzita, 2007)Cílem této práce bylo pomocí analýzy zjistit silné a slabé stránky logistického řetězce, který se zabývá výrobou a zpracováním masa. Na příkladu firmy, která vlastní podstatnou část logistického řetězce analyzovat klíčový ... -
Snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích - vliv teploty skladování
(Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci se zabývám vlivem teploty skladování na snižování počtu mikroorganismů v masných výrobcích. V práci je rozebráno chladírenské a mrazírenské skladování masa a masných výrobků. V další části práce je uveden ... -
Systém posuzování jakosti masa jako vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů
(Jihočeská univerzita, 2011)Ve své diplomové práci doporučuji provozní systém výběru vstupní suroviny pro výrobu trvanlivých a fermentovaných salámů. Surovinu vybírám dle stanovených kritérií pro hodnocení jakosti surovin a vlivů, kterými jsou ... -
Vliv přídavku lněného oleje gravidním a laktujícím bahnicím na odchov jehňat
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem diplomové práce bylo posoudit vliv přídavku lněného oleje gravidním a laktujícím bahnicím na odchov jehňat. Pro lepší průkaznost výsledků byly bahnice rozděleny na skupinu, které byl podáván lněný olej (testovanou) ... -
Vliv vybraných faktorů na kvalitativní ukazatele hovězího masa a zpracování výsledků ve formě webové aplikace
(Jihočeská univerzita, 2014)Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Práce je zaměřena na zjištění vlivu oblasti na obsah vybraných mastných kyselin v mase skotu plemene české strakaté ... -
Výsledky veterinární prohlídky jatečného skotu v ČR
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této práce bylo zpracovat přehled o výskytu a četnosti patologicko-anatomických nálezů na jatečných tělech skotu v České republice a srovnat s počty nálezů ve vybraném jatečném provozu za období 2015 - 2017. Taktéž ...