Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "mastné kyseliny"
Zobrazují se záznamy 1-8 z 8
-
Polymorfismus vybraných enzymů jako faktor ovlivňující složení mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této práce bylo stanovit zastoupení genotypů pro polymorfismus g.10329C>T (A293V) v populaci, vyhodnotit vliv genotypu na základní užitkové parametry mléka a též na zastoupení mastných kyselin. Nejprve byly zjištěny ... -
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato diplomová práce se zabývá složením mléčného tuku a zastoupením mastných kyselin v mléčném tuku skotu. Dále se věnuje faktorům, které ovlivňují zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku - zejména vlivu krmné dávky. ... -
Vliv polymorfismu kandidátního lokusu na technologické vlastnosti mléka
(Jihočeská univerzita, 2017)Cílem diplomové práce je provést analýzu vlivu polymorfních variant zvoleného lokusu (SCD) na technologickou jakost mléka. Na začátku je popsána mléčná užitkovost společně s mléčnou žlázou její struktura, onemocnění s ... -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ... -
Vliv polymorfních variant kandidátního lokusu na spektrum mastných kyselin kravského mléka
(Jihočeská univerzita, 2018)Celosvětové studie poukazují na vliv polymorfismu vybraných genů na mléčnou produkci a obsah mastných kyselin. Cílem diplomové práce byla genotypizace kandidátního lokusu FASN se zaměřením na mléčnou užitkovost a spektrum ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
(Jihočeská univerzita, 2017)Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody ... -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz.
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce se zabývá posouzením zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz na vybrané farmě a sledováním zastoupení významných mastných kyselin v rámci vybraných faktorů. Odběry vzorků proběhly v letech 2010 a 2011, byly ... -
Zastoupení vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz
(Jihočeská univerzita, 2014)Mléčný tuk je nositelem mnoha funkcí. Má vliv na biologické, chemické, senzorické a technologické vlastnosti mléka. V České republice je konzumováno a zpracováváno především mléko kravské, kozí a ovčí. Cílem bylo zaměřit ...