Alternativní způsoby stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá alternativními směry výživy u vysokoškolských studentů v Českých Budějovicích. Teoretická část obsahuje charakteristiku nejznámějších alternativních směrů výživy a jejich možná nutriční rizika. Dále jsou v teoretické části uvedeny možné důvody přechodu k alternativnímu stravování. Praktická část vyhodnocuje zastoupení alternativních směrů stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích. Také zjišťuje míru zastoupení konkrétních alternativních směrů, názory studentů na alternativní stravu, množství přijímaných tekutin s ohledem na způsob stravování, příjem doplňků stravy a změny pociťované přechodem k alternativní stravě. Analýza vychází z kvantitativního výzkumu, který byl proveden pomocí anonymního dotazníkového šetření v elektronické formě. Získané údaje jsou zpracovány v tabulkové a grafické podobě.