Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKastnerová, Markéta
dc.contributor.authorVeselková, Barbora
dc.date.accessioned2021-12-08T08:48:25Z
dc.date.available2021-12-08T08:48:25Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-06-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31112
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá alternativními směry výživy u vysokoškolských studentů v Českých Budějovicích. Teoretická část obsahuje charakteristiku nejznámějších alternativních směrů výživy a jejich možná nutriční rizika. Dále jsou v teoretické části uvedeny možné důvody přechodu k alternativnímu stravování. Praktická část vyhodnocuje zastoupení alternativních směrů stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicích. Také zjišťuje míru zastoupení konkrétních alternativních směrů, názory studentů na alternativní stravu, množství přijímaných tekutin s ohledem na způsob stravování, příjem doplňků stravy a změny pociťované přechodem k alternativní stravě. Analýza vychází z kvantitativního výzkumu, který byl proveden pomocí anonymního dotazníkového šetření v elektronické formě. Získané údaje jsou zpracovány v tabulkové a grafické podobě.cze
dc.format65 s. (72 173 znaků)
dc.format65 s. (72 173 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectalternativní stravovánícze
dc.subjectvegetariánstvícze
dc.subjectmakrobiotikacze
dc.subjectdělená stravacze
dc.subjectnutriční rizikacze
dc.subjectalternative eatingeng
dc.subjectvegetarianismeng
dc.subjectmacrobioticseng
dc.subjectdivided foodeng
dc.subjectnutritional riskeng
dc.titleAlternativní způsoby stravování u studentů vysokých škol v Českých Budějovicíchcze
dc.title.alternativeAlternative types of nourishment by students of university in České Budějoviceeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag34178
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with alternative ways of nutrition diet of college students in Ceske Budejovice. The theoretical part explains the characteristics of the most known alternative diets and their possible nutrition risks. Furthermore, the theoretical part discusses possible reasons for the transition to alternative eating habits. The practical part evaluates the representation of alternative ways of college students' diet in Ceske Budejovice. It also discovers the rate of representation of the particular alternative ways of nourishment, students' opinions on the alternative diet and the amount of fluid intake with regards to a way of nourishment. In addition, it discusses intake of food complements and the changes that are recognized after the transition to an alternative diet. The analysis is based on the quantitative research, which was completed by the anonymous electronic questionnaire. The gathered data are presented in tables and graphs.eng
dc.date.accepted2014-08-25
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceStudentka představila práci, odpověděla na otázky vedoucího práce a členů komise.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam