Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorSchreiberová, Tereza
dc.date.accessioned2021-12-08T08:59:55Z
dc.date.available2021-12-08T08:59:55Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-06-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31488
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá dietou při onemocnění cukrovkou II. typu a možnostmi rozšiřování jídelníčku diabetiků. Teoretická část se věnuje charakteristice onemocnění a dietoterapii ? jaké diety je možné zařadit při onemocnění cukrovkou II. typu. Praktická část práce si klade za hlavní cíl rozšíření jídelníčku diabetiků vhodnými pokrmy. Na základě dotazníků bylo zjištěno, jaké pokrmy by diabetici ve svém jídelníčku uvítali a byly vytvořeny jejich receptury. Podle receptur byly připraveny jednotlivé pokrmy k ochutnávce a k hodnocení. Výsledky byly zhodnoceny a na základě statistického testu určeno, které pokrmy by diabetici do svého jídelníčku zařadili a které nikoli. Součástí praktické části práce je vzorový jídelníček, v němž jsou vybrané pokrmy zahrnuty.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdietoterapiecze
dc.subjectcukrovka II. typucze
dc.subjectsladidlacze
dc.subjectjídelníčekcze
dc.subjectrozšiřovánícze
dc.subjectdiet therapyeng
dc.subjectII type diabeteseng
dc.subjectsweetenerseng
dc.subjectdieteng
dc.subjectenrichingeng
dc.titleDieta při cukrovce II. typu a možnosti rozšiřování jídelníčku diabetikůcze
dc.title.alternativeDiet for IInd type diabetes and possibility of enriching diabetic dieteng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag31270
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis deals with the diet during the diabetes mellitus type 2 disease and with possibilities of enriching the diabetic?s diet. The theoretical part of the thesis is focused on the description of this disease and the topic of the diet therapy ? what diets can be followed by diabetes patients and whether the diet is appropriate. The practical part of the thesis is dealing with the enrichment of the diabetic diets. Results of the questionnaire shown which meals are missed by the diabetics and for some of them were designed the recipes. According to the recipes were cooked diabetic dishes which were after that given to tasting and rating. Based on the statistic test and results of the rating dishes were evaluated to decide which are preferred to put in diabetic diet and which are not. I also prepared one exemplary menu including mentioned dishes.eng
dc.date.accepted2014-08-26
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceStudentka svou práci představila a odpověděla otázky vedoucího práce, oponenta a komise.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam