Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorJurák, Ondřej
dc.date.accessioned2021-12-08T09:00:10Z
dc.date.available2021-12-08T09:00:10Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-05-02
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/31501
dc.description.abstractV teoretické části práce byly popsány potraviny cereálního charakteru včetně školních výživových programů a zastoupení v jídelníčku žáků základních škol a studentů vysokých škol Ve výzkumné části diplomové práce byla realizována a v souboru žáků vyššího stupně základních škol a v souboru studentů vysokých škol dotazníková akce zaměřená na zastoupení cereálních produktů a jejich význam v jídelníčku. Při hodnocení dotazníkové akce bylo posuzováno množství, jednotlivé druhy a kvalita běžně konzumovaných cereálních výrobků a úroveň stravovacích návyků respondentů v souladu s principy správné výživy. Hodnocením dotazníkové akce bylo zjištěno, že žáci vyššího stupně základních škol mají horší celodenní stravovací návyky než studenti vysokých škol. Potvrdili to zejména odpovědi u otázek týkajících se snídaně, odpolední svačiny a celkového počtu jídel během dne. Studenti vysokých škol preferují celozrnné výrobky více než žáci základních škol. Žáci vyššího stupně základních škol mají nižší úroveň znalostí o cereáliích než studenti vysokých škol.cze
dc.format104 s.
dc.format104 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectCereální produktcze
dc.subjectcelozrnný produktcze
dc.subjectjídelníčekcze
dc.subjectzdravá výživacze
dc.subjectstravovací návykycze
dc.subjectžácicze
dc.subjectstudenticze
dc.subjectCereal productseng
dc.subjectwhole grain productseng
dc.subjectmenueng
dc.subjecthealthy dieteng
dc.subjecteating habitseng
dc.subjectpupilseng
dc.subjectstudentseng
dc.titleZastoupení cereálních produktů a jejich kvalita v jídelníčku žáků ZŠ a studentů VŠcze
dc.title.alternativeRepresentation of cereal products and their quality in the diet of basic school pupils and university studentseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag31486
dc.description.abstract-translatedIn the theoretical part of the diploma thesis there was described food of cereal character including school nutrition programmes and their representation in the diet of basic school pupils and university students. The interview focused on the representation of cereal products and their importance in the diet is described in the research part of this diploma thesis. The interview was made in the groups of pupils in higher basic schools and university students. When evaluating the questionnaire survey, there were assessed the quantity, individual types and quality of commonly consumed cereal products and the level of eating habits of respondents in accordance with the principles of good nutrition. After evaluation of the interviews it was found that basic school pupils have worse all-day eating habits than university students. It was confirmed mostly by the answers of the questions relating to breakfast, mid-afternoon snacks and total number of meals during a day. University students prefer wholegrain products more than basic school pupils. Pupils of higher basic schools have lower knowledge level of cereals than university students.eng
dc.date.accepted2014-06-03
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.description.defenceDiplomant zodpověděl doplňující dotazy členů komise. Další hodnocení viz. posudky. Diplomová práce byla obhájena.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam