Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorVítovcová, Alena
dc.date.accessioned2021-12-08T09:39:37Z
dc.date.available2021-12-08T09:39:37Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/32190
dc.description.abstractSnahou diplomové práce je zjistit možnosti edukace a orientace v oblasti problematiky živočišných produktů ve vztahu ke zdraví žáků 2. stupně základních škol. Cílem práce bylo analyzovat danou problematiku, navrhnout, graficky zpracovat a následně i ověřit výukový program ve formě pracovního sešitu s názvem "Odkud se bere jídlo? (živočišné produkty)". Teoretická část se věnuje charakteristice živočišných produktů (maso, ryby, mléko, vejce a med), následně definicí pracovního sešitu a žáků 2. stupně základní školy včetně pojetí vzdělávání pro tuto věkovou skupinu. Výzkumná část se zabývá samotnou tvorbou pracovního sešitu a jeho ověření na základních školách. Pomocí dotazníkového šetření byla zjišťována úroveň informovanosti žáků dané věkové skupiny v oblasti živočišných produktů a efektivnost vytvořeného výukového programu samotnými pedagogy. Vzhledem ke zjištěným údajům byly vyvozeny závěry a doporučení pro praxi poukazující na vhodnost většího zařazení atraktivních a poutavých výukových programů do školní výuky.cze
dc.format80s (136016 znaků)
dc.format80s (136016 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectžákcze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectživočišné produktycze
dc.subjectpracovní sešitcze
dc.subject2. stupeň ZŠcze
dc.subjectvzdělávací programcze
dc.subjectpupileng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectanimal productseng
dc.subjectWorkbookeng
dc.subject2nd elementary schooleng
dc.subjecteducational programeng
dc.titleOdkud se bere jídlo? Výukový program pro 2. stupeň ZŠ - pracovní sešit (živočišné produkty).cze
dc.title.alternativeWhere is the food? Tutorial for 2nd elementaryschool - Workbook (animal products).eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag31476
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis is to determine the possibilities of education and familiarity with the issues of animal products in relation to the health of 2nd grade elementary school. The aim of the study was to analyze the issue, suggesting graphically process and subsequently verify the educational program in the form of a workbook titled "Where is the food? (Animal products)." The theoretical part deals with the characteristics of animal products (meat, fish, milk, eggs and honey), then the definition of a workbook and 2nd grade students of elementary school, including the concept of education for this age group. The research deals with the very formation of the workbook and its verification in elementary schools. Using questionnaire survey has revealed the level of awareness of pupils in the age group of animal products and the effectiveness of the educational program created by the teachers. Because of the identified data were drawn conclusions and recommendations for practice, pointing to greater suitability classification attractive and engaging educational programs in the school curriculum.eng
dc.date.accepted2015-05-25
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam