dc.contributor.advisor | Zimmelová, Petra | |
dc.contributor.author | Bicanová, Martina | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T09:39:46Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T09:39:46Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-29 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/32207 | |
dc.description.abstract | Ve své práci se zabývám výživou dětí předškolního věku, zaměřila jsem se na problematiku stravování v mateřských školách. Teoretická část obsahuje charakteristiku vývoje dětí předškolního věku a informace o základních složkách výživy a jejich významu pro lidský organizmus. Zmiňuji se o vlivu stravovacích návyků na zdravý vývoj dětské populace a o negativních faktorech, které mohou nepříznivě tento vývoj ovlivnit. V praktické části se snažím formou řízených rozhovorů s personálem mateřských škol a porovnáváním jídelníčků vypátrat signifikantní rozdíly mezi způsobem stravování v mateřských školách okresu Prachatice v současnosti a před rokem 1989. Se změnou politického systému se otevřely nové možnosti. Školní jídelny mohou experimentovat s novými recepturami, do jídelníčků jsou zařazovány nové zdravé potraviny. | cze |
dc.format | 65 s. | |
dc.format | 65 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | strava | cze |
dc.subject | potraviny | cze |
dc.subject | živiny | cze |
dc.subject | výživa | cze |
dc.subject | zásady správné výživy | cze |
dc.subject | energie | cze |
dc.subject | předškolní věk | cze |
dc.subject | diet | eng |
dc.subject | foods | eng |
dc.subject | nutrition | eng |
dc.subject | principles of healthy diet | eng |
dc.subject | energy | eng |
dc.subject | preschool age | eng |
dc.title | Problémy se stravováním v MŠ | cze |
dc.title.alternative | Eating problems in kindergarten | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 34134 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with nutrition of preschool children. It concentrates on the issue of eating in nursery schools. The theoretical part contains characteristics of a preschool child development and information on the basic components of nutrition and its importance to the human body. I mentioned the influence of dietary habits on the healthy development of the child population and analysed the negative factors that could adversely affect this development. The practical part includes directed interviews with staff of kindergartens in district Prachatice and comparison between current diets and diets before 1989 in these institutions. The intention was to find differences between these diets. With the change in the political system new possibilities opened up. School canteens can experiment with new recipes, diets include new healthy foods. | eng |
dc.date.accepted | 2015-05-25 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Vychovatelství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Pešek, Milan | |