Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZimmelová, Petra
dc.contributor.authorBicanová, Martina
dc.date.accessioned2021-12-08T09:39:46Z
dc.date.available2021-12-08T09:39:46Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-29
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/32207
dc.description.abstractVe své práci se zabývám výživou dětí předškolního věku, zaměřila jsem se na problematiku stravování v mateřských školách. Teoretická část obsahuje charakteristiku vývoje dětí předškolního věku a informace o základních složkách výživy a jejich významu pro lidský organizmus. Zmiňuji se o vlivu stravovacích návyků na zdravý vývoj dětské populace a o negativních faktorech, které mohou nepříznivě tento vývoj ovlivnit. V praktické části se snažím formou řízených rozhovorů s personálem mateřských škol a porovnáváním jídelníčků vypátrat signifikantní rozdíly mezi způsobem stravování v mateřských školách okresu Prachatice v současnosti a před rokem 1989. Se změnou politického systému se otevřely nové možnosti. Školní jídelny mohou experimentovat s novými recepturami, do jídelníčků jsou zařazovány nové zdravé potraviny.cze
dc.format65 s.
dc.format65 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectstravacze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectživinycze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectzásady správné výživycze
dc.subjectenergiecze
dc.subjectpředškolní věkcze
dc.subjectdieteng
dc.subjectfoodseng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectprinciples of healthy dieteng
dc.subjectenergyeng
dc.subjectpreschool ageeng
dc.titleProblémy se stravováním v MŠcze
dc.title.alternativeEating problems in kindergarteneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag34134
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with nutrition of preschool children. It concentrates on the issue of eating in nursery schools. The theoretical part contains characteristics of a preschool child development and information on the basic components of nutrition and its importance to the human body. I mentioned the influence of dietary habits on the healthy development of the child population and analysed the negative factors that could adversely affect this development. The practical part includes directed interviews with staff of kindergartens in district Prachatice and comparison between current diets and diets before 1989 in these institutions. The intention was to find differences between these diets. With the change in the political system new possibilities opened up. School canteens can experiment with new recipes, diets include new healthy foods.eng
dc.date.accepted2015-05-25
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programVychovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam