dc.contributor.advisor | Kastnerová, Markéta | |
dc.contributor.author | Tvrzická, Nela | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T10:13:09Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T10:13:09Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-27 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/32871 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce uvádí výsledky studie zabývající se povědomím žen ve věku 18 30 let o sóje. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou sóji, popisuje její odrůdy, pěstování a její složení. Dále je zde popsáno, jakými způsoby se dá sója využívat a naleznete tady seznam potravinářských sójových výrobků i jejich popis. V poslední kapitole teoretické části je uvedeno, jaký má sója vliv na lidské zdraví. Praktická část vyhodnocuje anketu tematizovanou na povědomí o sóje a jejím využití. Zjišťuje obecnou znalost o této luštěnině a hojnost jejího zastoupení ve stravě respondentek. Popřípadě v jaké formě. Analýza vychází z kvantitativního výzkumu, který byl proveden formou anonymního dotazníkového šetření. Nejčastěji formou interview. Získaná data jsou zpracována v grafické a tabulkové podobě. | cze |
dc.format | 68 s. 70 585 znaků | |
dc.format | 68 s. 70 585 znaků | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Sója luštinatá | cze |
dc.subject | Sója Glycine | cze |
dc.subject | luštěniny | cze |
dc.subject | proteiny | cze |
dc.subject | aminokyseliny. | cze |
dc.subject | Soya | eng |
dc.subject | Soya Glycine | eng |
dc.subject | legume | eng |
dc.subject | proteins | eng |
dc.subject | amino acids | eng |
dc.title | Sója a její využití | cze |
dc.title.alternative | Soya and its utilization | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 36193 | |
dc.description.abstract-translated | The diploma thesis presents the results of studies on the awareness of women aged 18 to 30 years about soya. The theoretical part deals with the characteristics of soya, describes its varieties, cultivation and its composition. There is also described the ways we can use soy and here you will find a list of food soya products and their descriptions. In the last chapter of the theoretical part is defined, what is the effect of soya on human health. The practical part evaluates poll thematized awareness of the soybean and its use. It identifies the general knowledge about the abundance of legumes and its representation in the diet of female respondents. Alternatively, in what form . The analysis is based on quantitative research, which was conducted through an anonymous questionnaire. Most often like interviews. Obtained data are processed in graphical and tabular form. | eng |
dc.date.accepted | 2016-05-31 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Vychovatelství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Pešek, Milan | |