Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR.
Abstrakt
Cílem této diplomové práce je charakterizovat Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ČR, v teoretické části práce popsat jeho činnost, zmapovat systém kontroly bezpečnosti potravin nejen v České republice jako takové, ale téţ v návaznosti na zajištění bezpečnosti potravin v Evropské unii, a vytvořit přehled, jak celý systém funguje. Praktická část je zaměřena na analýzu webových stránek www.viscojis.cz a www.viscojis.cz/teens a na vyhodnocení dotazníkového šetření s cílem zjistit vyuţití těchto stránek a výukových programů v praxi při vyučovacích hodinách na základních školách.
Kolekce
Související záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Nákup potravin ve specializovaných internetových prodejnách potravin
Farion, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2017)Cílem práce je práce zhodnotit postoj spotřebitelů k nabídce potravin ve specializovaných internetových prodejnách potravin. V literární rešerši jsou charakterizovány pojmy obchod, maloobchod, e-commerce, sortiment, ... -
Bezpečnost potravin ve vazbě na systém RASFF
Říha, Michal (Jihočeská univerzita, 2007)Anotace Cílem diplomové práce je definování fungování systému RASFF, zřízeného v ČR na základě Nařízení 178/2002. Dále pak rozbor nejčastěji se vyskytujících notifikací a rizikových potravin na trhu ČR. Česká republika se ... -
Implementace International Food Standard (IFS Logistic) v logistice potravin
Vigh, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)Hlavním cílem bakalářské práce je analýza podmínek a přístupů pro implementaci Mezinárodního potravinového standardu pro logistiku potravin (Intermational Food Standard - IFS Logistic) ve vybrané firmě včetně analýzy vlivu ...