Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance
Abstrakt
Bakalářská práce je zaměřena na téma konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance. Teoretická část se zabývá složením mléka, jeho výrobou, rozdělením, různými druhy intolerancí a prospěšností pro zdraví. Tato práce se taktéž zaměřuje na různé druhy mléčných výrobků. Praktická část práce se zaměřuje na dotazník k tématu konzumace mléka a jeho následnému vyhodnocení. Cílem práce bylo odhalit, jak často a jestli dotazovaní respondenti mléko a mléčné výrobky konzumují, jejich preference při výběru a procentuální množství intolerance na laktózu a kasein v populaci. Vedlejším cílem bylo připravit ucelenou práci, která může být použita při výběru mléka a nabídne dostatek informací k tématu, které v poslední době dostává hodně prostoru v médiích a na internetu obecně.
Kolekce
Související záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Dietní opatření u dětí s nesnášenlivostí kravského mléka
Soldátová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)Bakalářská práce se zabývá dietním opatřením u dětí s nesnášenlivostí kravského mléka. Toto téma je stále aktuální, neboť dětí trpících ABKM nebo laktózovou intolerancí stále přibývá a dietní opatření je základní léčbou ... -
Validace metody PCR-RFLP pro stanovení laktózové intolerance
Prosová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2019)Laktózová intolerance je nejběžnější potravinovou intolerancí, vyskytující se celosvětově. Jedinci s laktózovou intolerancí nedokáží v tenkém střevě tvořit enzym laktázu, který by štěpil laktózu obsaženou v mléce. Existuje ... -
Das multikulturelle Österreich der Gegenwart
Schussnix, Bianka (Jihočeská univerzita, 2015)Tato bakalářská práce se zabývá multikulturní společností moderního Rakouska, ale zmíní se i něco málo o historii, kde všechno začalo. Práce je rozdělena do 4 hlavních částí. V první části práce se budu věnovat všeobecnému ...