dc.contributor.advisor | Kastnerová, Markéta | |
dc.contributor.author | Pícha, David | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T12:06:08Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T12:06:08Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-02-17 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/33069 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na téma konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance. Teoretická část se zabývá složením mléka, jeho výrobou, rozdělením, různými druhy intolerancí a prospěšností pro zdraví. Tato práce se taktéž zaměřuje na různé druhy mléčných výrobků. Praktická část práce se zaměřuje na dotazník k tématu konzumace mléka a jeho následnému vyhodnocení. Cílem práce bylo odhalit, jak často a jestli dotazovaní respondenti mléko a mléčné výrobky konzumují, jejich preference při výběru a procentuální množství intolerance na laktózu a kasein v populaci. Vedlejším cílem bylo připravit ucelenou práci, která může být použita při výběru mléka a nabídne dostatek informací k tématu, které v poslední době dostává hodně prostoru v médiích a na internetu obecně. | cze |
dc.format | 93 s. | |
dc.format | 93 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | mléčné výrobky | cze |
dc.subject | laktózová intolerance | cze |
dc.subject | kaseinová intolerance | cze |
dc.subject | spotřeba mléka | cze |
dc.subject | kvalita mléka | cze |
dc.subject | milk | eng |
dc.subject | dairy products | eng |
dc.subject | lactose intolerance | eng |
dc.subject | casein intolerance | eng |
dc.subject | milk consumption | eng |
dc.subject | milk quality | eng |
dc.title | Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance | cze |
dc.title.alternative | Consumption of milk and dairy products in context with lactose and casein intolerance | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 43383 | |
dc.description.abstract-translated | The focus of this bachelor thesis is the consumption of milk and dairy products in connection with lactose and casein intolerance. The theoretical part deals with the milk's structure, its creation process, division, different kinds of intolerance and health benefits. This thesis deals also with different kinds of dairy products. The practical part includes questionnaire concerning milk consumption and its following analysis. The main goal of this thesis is a seeking of how often, how even and if the questioned people drink milk and dairy products at all, how often, their preferences for dairy products and percentage of suffering from lactose and casein intolerance among the general population. An additional goal is creating a comprehensive work that can be used in the process of choosing a milk and offers enough information about the topic that is commonly discussed in media and on the Internet in general. | eng |
dc.date.accepted | 2017-05-19 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Pešek, Milan | |