Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKastnerová, Markéta
dc.contributor.authorPícha, David
dc.date.accessioned2021-12-08T12:06:08Z
dc.date.available2021-12-08T12:06:08Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-02-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/33069
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na téma konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance. Teoretická část se zabývá složením mléka, jeho výrobou, rozdělením, různými druhy intolerancí a prospěšností pro zdraví. Tato práce se taktéž zaměřuje na různé druhy mléčných výrobků. Praktická část práce se zaměřuje na dotazník k tématu konzumace mléka a jeho následnému vyhodnocení. Cílem práce bylo odhalit, jak často a jestli dotazovaní respondenti mléko a mléčné výrobky konzumují, jejich preference při výběru a procentuální množství intolerance na laktózu a kasein v populaci. Vedlejším cílem bylo připravit ucelenou práci, která může být použita při výběru mléka a nabídne dostatek informací k tématu, které v poslední době dostává hodně prostoru v médiích a na internetu obecně.cze
dc.format93 s.
dc.format93 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmlékocze
dc.subjectmléčné výrobkycze
dc.subjectlaktózová intolerancecze
dc.subjectkaseinová intolerancecze
dc.subjectspotřeba mlékacze
dc.subjectkvalita mlékacze
dc.subjectmilkeng
dc.subjectdairy productseng
dc.subjectlactose intoleranceeng
dc.subjectcasein intoleranceeng
dc.subjectmilk consumptioneng
dc.subjectmilk qualityeng
dc.titleKonzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerancecze
dc.title.alternativeConsumption of milk and dairy products in context with lactose and casein intoleranceeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag43383
dc.description.abstract-translatedThe focus of this bachelor thesis is the consumption of milk and dairy products in connection with lactose and casein intolerance. The theoretical part deals with the milk's structure, its creation process, division, different kinds of intolerance and health benefits. This thesis deals also with different kinds of dairy products. The practical part includes questionnaire concerning milk consumption and its following analysis. The main goal of this thesis is a seeking of how often, how even and if the questioned people drink milk and dairy products at all, how often, their preferences for dairy products and percentage of suffering from lactose and casein intolerance among the general population. An additional goal is creating a comprehensive work that can be used in the process of choosing a milk and offers enough information about the topic that is commonly discussed in media and on the Internet in general.eng
dc.date.accepted2017-05-19
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam