Názor zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouřen
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá názory zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouření v restauracích. Hlavním cílem mé diplomové práce je zjistit, jaký názor mají zaměstnanci restauračních zařízení na kouření a eventuální zákaz kouření v restauracích. Pro naplnění cílů jsem zpracovala teoretickou část, ve které vysvětluji základní pojmy, které se týkají kouření, pasivního kouření, zdravotních důsledků kouření a prevence kouření. V závěru teoretické části rozebírám legislativu protikuřáckého zákona a problematiku ochrany zdraví při práci v restauracích.
V praktické části popisuji stanovený cíl, úkoly práce, hypotézy a metodiku mé diplomové práce. Výzkumné šetření provádím metodou dotazníku vlastní konstrukce, který je určen pro zaměstnance náhodně vybraných restauračních zařízení v Českých Budějovicích. K vyhodnocení všech získaných dat využívám statistické metody - chí kvadrát testu, kterým ověřím předem stanovené hypotézy. Výsledky vyhodnocuji
a interpretuji.