Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010
Abstrakt
Tato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje spotřeby zvěřiny
v letech 1989 2010 v České republice. Porovnává nejen spotřebu, ale i složení
a obsah živin s dalšími druhy nejvíce konzumovaného masa. Zvěřina nefiguruje v žebříčku spotřeby na nejvyšších pozicích.
Práce shrnuje podmínky zpracování zvěřinového masa, jeho ošetření a zrání. Pojednává i o podmínkách prodeje zvěřiny, kdy zvláště zdůrazňuje potřebu
a povinnost laboratorního vyšetření a zdravotní nezávadnosti masa.
V práci je uveden i počet jednotlivých druhů zvěřiny a jeho vývoj
za posledních 22 let. Přičemž je dán prostor ke srovnání.
Spotřeba zvěřinového masa se mírně zvyšuje, prostor pro růst ale i nadále zůstává.