dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Jindrová, Alice | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:55:46Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:55:46Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2015-11-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35092 | |
dc.description.abstract | Předmětem bakalářské práce bylo charakterizovat minipivovary a vyhodnotit jejich vývoj v daném období. V úvodu práce je mimo jiné přiblížena historie pivovarnictví, popsána výroba piva a potřebné suroviny pro jeho vaření. Zhodnocení vývoje mikro- a minipivovarů v období 2005 2013 v České republice, jakožto období s největší progresí jejich rozvoje, se zaměřením na oblast Jihočeského kraje, je zpracována podrobněji. Z rešerše vyplynulo, že v roce 2005 bylo aktivních 46 mikro- a minipivovarů. V roce 2013 jich fungovalo téměř 200. Oproti roku 2005 to znamená nárůst o téměř 320 %. Největší nárůst počtu nově vzniklých minipivovarů z hlediska regionů se projevil v kraji Moravskoslezském, Jihomoravském a Středočeském. Nejméně minipivovarů vzniklo v kraji Libereckém. V současné době je budování nových mikro- a minipivovarů stále populární a dá se i do budoucna předpokládat v pokračování trendu vývoje těchto podniků. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | minipivovar | cze |
dc.subject | vývoj | cze |
dc.subject | Česká republika | cze |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | minibrewery | eng |
dc.subject | development | eng |
dc.subject | the Czech Republic | eng |
dc.title | Mikro- a minipivovary v České republice - vývoj v letech 2005 - 2013 | cze |
dc.title.alternative | Craftbreweries in the Czech Republic - development in the years 2005 - 2013 | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 37115 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the Bachelor's thesis was to characterized the craftbreweries and to evaluate their development in the given period. A history of brewing is brought near in the introduction of the thesis. There is also described the production of beer and the necessary raw materials for its brewing. The evaluation of the development of craftbreweries in 2005 2013 in the Czech Republic, as the period with the largest progression of their development, with a focus on the area of the South Bohemian Region is treated in more details. The recherche has shown that in 2005 were active 46 craftbreweries. In the year 2013 worked almost 200 of them. Compared to the year 2005, an increase of almost 320 % is registered. The biggest increase in the number of newly made craftbreweries from the perspective of the regions has been shown in the Moravian Silesian Region, the South Moravian Region and the Central Bohemia Region. The fewest craftbreweries were estabilished in the Liberec Region. Currently, the building of new craftbreweries is still popular, and it can be expected the continuation of the trend of the development of such a business. | eng |
dc.date.accepted | 2016-02-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |