dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Kubecová, Dagmar | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:55:47Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:55:47Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35093 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá využitím konzervačních technologií při zpracování masa a výrobě masných výrobků. Cílem práce je shromáždit dostupné informace o problematice metod prodloužení trvanlivosti masa a masných výrobků. V jejím rešeršním charakteru jsou nejprve obecně zmiňovány významy konzervačních technologií a popisovány zásady konzervace, ochranná opatření a legislativní předpisy s ní spojené. Dále jsou zde popsány jednotlivé metody konzervace masa a masných výrobků a jejich problematika včetně nejmodernějších způsobů, které doposud nejsou například pro svoji vysokou finanční náročnost komerčně využívány. Zhodnocením účinku metod zmenšením nebo plným potlačením činnost mikrobů. Následuje zpracování problematiky mezní technologie a v neposlední řadě je zde zmínka o aditivních látkách masa a masných výrobků, antimikrobních látkách a antioxidantech. Dále jsou zde uvedeny moderní trendy v současné konzervaci a závěr je věnován balení masa a masných výrobků kde jsou sledovány způsoby dlouhodobého skladování. Na konec je zde vysvětlen princip vakuového balení. | cze |
dc.format | 60 | |
dc.format | 60 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | konzervace masa; metody konzervace; prodloužení trvanlivosti; údržnost; konzervanty; balení; moderní technologie; dlouhodobé skladování; maso a masné výrobky | cze |
dc.subject | : preservation of meat; conservation methods; extending shelf life; shelf-life; preservatives; packaging; modern technology; long-term storage; Meat and meat products | eng |
dc.title | Využití konzervačních technologií při zpracování masa a masných výrobků | cze |
dc.title.alternative | Use of conservation technologies in meat proccesins and produktion of meat products | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 37129 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the use of conservation technologies in meat processing and production of meat products. The aim is to gather available information on methods to extend the life of the issue of meat and meat products. In her first retrieval character are generally mentioned meanings conservation technologies and described the principles of conservation, protection and legal requirements associated with it. It further describes the various methods of preserving meat and meat products and their problems including the latest ways that are not yet instance for their high financial demands of commercially exploited. Methods for evaluating the effect of reducing or fully suppressing the activity of microbes. Following the issue of limiting the processing technology and last but not least, there is mention of Additives meat and meat products, antimicrobial substances and antioxidants. Furthermore, there are new trends in contemporary conservation and the conclusion is dedicated to the packaging of meat and meat products, which are monitored by means of long-term storage. The end is explained the principle of vacuum packaging. | eng |
dc.date.accepted | 2016-02-02 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |