Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorDvořák, Josef
dc.date.accessioned2021-12-09T06:55:52Z
dc.date.available2021-12-09T06:55:52Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35107
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo charakterizovat růst, výkrmnost a jatečnou hodnotu prasat a faktory na ně působící. Pozornost byla věnována i zatřídění jatečně upravených těl prasat v SEUROP systému. Ukazatele výkrmnosti byly sledovány u celkem 20 turnusů za období od ledna roku 2014 do dubna 2015. Průměrný počet prasat v 1 turnusu byl 471,3 ks. Průměrná hmotnost při naskladnění byla 26,9 kg, průměrná doba výkrmu trvala 106,7 dní, průměrná porážková hmotnost byla 112,7 kg, průměrný denní přírůstek byl dosažen 0,81 kg/kus/den, průměrná spotřeba kompletní krmné směsi na 1 krmný den byla 2,19 kg, průměrná spotřeba kompletní krmné směsi na 1 kg přírůstku byla 2,72 kg a průměrné ztráty úhynem za období výkrmu činily 2,26 %. Do sledování jatečné hodnoty bylo zařazeno celkem 2 737 jatečně upravených těl prasat. Prasata byla poražena na jatkách A a na jatkách B. Průměrná hmotnost jatečně upraveného těla byla 89,2 kg. Průměrný podíl svaloviny byl odhadnut na 57,7 %. Do třídy S bylo zařazeno 446 jatečně upravených těl (16,3 %) s průměrným podílem svaloviny 61,3 %, do třídy E bylo zařazeno 1 870 jatečně upravených těl (68,3 %) s průměrným podílem svaloviny 57,9 % a do třídy U náleželo 421 jatečně upravených těl (15,4 %) s průměrným podílem svaloviny 53,5 %. Bylo zjištěno, že zvýší-li se hmotnost jatečně upraveného těla o 1 kg, sníží se podíl svaloviny o 0,12 %.cze
dc.format47
dc.format47
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprasecze
dc.subjectvýkrmcze
dc.subjectjatečná hodnotacze
dc.subjectporážková hmotnostcze
dc.subjectSEUROP systémcze
dc.subjectpigeng
dc.subjectfatteningeng
dc.subjectslaughter valueeng
dc.subjectslaughter weighteng
dc.subjectSEUROP systemeng
dc.titleAnalýza produkčních ukazatelů u jatečných prasat ve vybraném podnikucze
dc.title.alternativeSlaughter pigs production indicators analysis for a pre-selected abattoireng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag37482
dc.description.abstract-translatedThe aim of the thesis was to characterize the growth, fattening performance and carcass value of pigs and the factors which influence them. The attention was devoted to classification of pig carcasses in SEUROP system. There were observed feeding parameters of 20 batches from January 2014 to April 2015. The average quantity of pigs in one batch was 471.3 heads. The average initial weight was 26.9 kg, the average period of fattening lasted 106.7 days, the average slaughter weight was 112.7 kg, the average daily weight gain was achieved 0.81 kg/head/day, the average consumption of complete feed mixture for 1 fattening day was 2.19 kg, the average consumption of complete feed mixture of 1 kg weight gain was 2.72 kg, the average loss caused by mortality during the fattening course was 2.26%. There were used 2 737 of carcasses in the following experiment. The pigs were slaughtered in slaughterhouse A and in slaughterhouse B. The average carcass weight was 89.2 kg. The average lean meat content was estimated at 57.7%. In the class S there were classified 446 carcasses (16.3%) with an average lean meat content of 61.3%, in the class E there were classified 1 870 carcasses (68.3%) with an average lean meat content of 57.9%, and in the class U there were classified 421 carcasses (15.4%) with an average lean meat content of 53.5%. It was shown that in case of increasing the carcass weight of 1 kg, the lean meat content was reduced by 0,12 %.eng
dc.date.accepted2016-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam