Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorŠnobrová, Ivana
dc.date.accessioned2021-12-09T06:55:57Z
dc.date.available2021-12-09T06:55:57Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35121
dc.description.abstractPráce se zabývá mykotoxiny, jejich vlivem na zdraví a užitkovost hospodářských zvířat. Mykotoxiny jsou toxické sekundární metabolity produkované širokou škálou mikroskopických vláknitých hub. Jedná se především o mikromycety rodu Aspergillus, Penicillium a Fusarium. První část práce se zabývá historií, tvorbou a výskytem mykotoxinů v různých surovinách. Poté bude popsáno rozdělení mykotoxinů. Podstatnou část práce tvoří charakteristika jednotlivých mykotoxinů a jejich působení na prasata, skot a drůbež. Důraz je také kladen na preventivní opatření a možnosti eliminace mykotoxinů. V závěru práce je uvedena legislativa a limity.cze
dc.format44 s.
dc.format44 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmykotoxinycze
dc.subjectvláknité houbycze
dc.subjectzdravícze
dc.subjecteliminacecze
dc.subjectmycotoxinseng
dc.subjectfilamentary fungieng
dc.subjecthealtheng
dc.subjecteliminationeng
dc.titleStudium vlivu mykotoxinů na užitkovost a zdraví zvířatcze
dc.title.alternativeThe study of mycotoxin influence for animal productivity and healtheng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag38102
dc.description.abstract-translatedThis project is about mycotoxins, their effect on health and productivity of livestock, farm animals. Mycotoxins are the toxic secondary metabolites produced by wide scope of microscopic filamentous fungi. Those are first of all Aspergillus, Penicillium and Fusarium genera. The first part project deals with the history, formation and occurrence of mycotoxins in various commodites. Then are described division of mycotoxins. Essential part of project is profile individual mycotoxins and their effect for pigs, cattle and poultry. Emphasis is also placed on preventative measures and the possibility of eliminating mycotoxins. There are legislation and limits in the end.eng
dc.date.accepted2016-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam