Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKužel, Stanislav
dc.contributor.authorHaškovcová, Petra
dc.date.accessioned2021-12-09T06:56:30Z
dc.date.available2021-12-09T06:56:30Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35176
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá technologií pěstování chmele, jeho využitím, použitím elicitorů a rostlinných přípravků na zemědělských plodinách. Obecná část bakalářské práce pojednává o historii chmele, morfologii chmelové rostliny, technologii pěstování chmele, výživě a hnojení, ochraně před škůdci a proti chorobám, o sklizni a chemickém složení chmele. Česká republika patří tradičně mezi největší světové producenty chmele. Český chmel je světově proslulý svou kvalitou, danou naprosto převažující jemnou aromatickou odrůdou Žatecký poloraný červeňák (ŽPČ). Dále jsou v této části uvedeny informace o vlivu elicitorů na zemědělské plodiny, vliv rostlinných preparátů a využití chmele. V závěru práce jsou shrnuty základní údaje o chmelu otáčivém.cze
dc.format62 s., přílohy 12 s.
dc.format62 s., přílohy 12 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectChmel otáčivýcze
dc.subjecttechnologie pěstovánícze
dc.subjectvýživa a hnojenícze
dc.subjectsklizeňcze
dc.subjectelicitorycze
dc.subjectHopeng
dc.subjectgrowing technologyeng
dc.subjectnutrition and fertilizingeng
dc.subjectharvesteng
dc.subjectelicitorseng
dc.titleTechnologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití.cze
dc.title.alternativeTechnology of growing hops (Humulus lupulus L.). Elicitors influence on yield and product quality. His food and non-food use.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag41869
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with growing hops technology, its use, the use of elicitation and herbal products for agricultural crops. The general part of the thesis deals with the history of hops, the morphology of the hop plant, hop growing technology, nutrition and fertilization, pest and disease control, harvesting and chemical composition of hops. The Czech Republic is traditionally one of the world's largest hop producers. Czech hops is world renowned for its quality, given by the absolutely predominant fine aromatic sort Žatecký poloraný červeňák. (ŽPC). Furthermore, this part provides information about the impact of elicitation on agricultural crops, the effect of herbal preparations and the use of hops. The last part summarizes the basic information about the common hops.eng
dc.date.accepted2016-06-06
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam