dc.contributor.advisor | Kužel, Stanislav | |
dc.contributor.author | Haškovcová, Petra | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:56:30Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:56:30Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35176 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá technologií pěstování chmele, jeho využitím, použitím elicitorů a rostlinných přípravků na zemědělských plodinách. Obecná část bakalářské práce pojednává o historii chmele, morfologii chmelové rostliny, technologii pěstování chmele, výživě a hnojení, ochraně před škůdci a proti chorobám, o sklizni a chemickém složení chmele. Česká republika patří tradičně mezi největší světové producenty chmele. Český chmel je světově proslulý svou kvalitou, danou naprosto převažující jemnou aromatickou odrůdou Žatecký poloraný červeňák (ŽPČ). Dále jsou v této části uvedeny informace o vlivu elicitorů na zemědělské plodiny, vliv rostlinných preparátů a využití chmele. V závěru práce jsou shrnuty základní údaje o chmelu otáčivém. | cze |
dc.format | 62 s., přílohy 12 s. | |
dc.format | 62 s., přílohy 12 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Chmel otáčivý | cze |
dc.subject | technologie pěstování | cze |
dc.subject | výživa a hnojení | cze |
dc.subject | sklizeň | cze |
dc.subject | elicitory | cze |
dc.subject | Hop | eng |
dc.subject | growing technology | eng |
dc.subject | nutrition and fertilizing | eng |
dc.subject | harvest | eng |
dc.subject | elicitors | eng |
dc.title | Technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití. | cze |
dc.title.alternative | Technology of growing hops (Humulus lupulus L.). Elicitors influence on yield and product quality. His food and non-food use. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 41869 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with growing hops technology, its use, the use of elicitation and herbal products for agricultural crops. The general part of the thesis deals with the history of hops, the morphology of the hop plant, hop growing technology, nutrition and fertilization, pest and disease control, harvesting and chemical composition of hops. The Czech Republic is traditionally one of the world's largest hop producers. Czech hops is world renowned for its quality, given by the absolutely predominant fine aromatic sort Žatecký poloraný červeňák. (ŽPC). Furthermore, this part provides information about the impact of elicitation on agricultural crops, the effect of herbal preparations and the use of hops. The last part summarizes the basic information about the common hops. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-06 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |