Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorFryšová, Adéla
dc.date.accessioned2021-12-09T06:56:42Z
dc.date.available2021-12-09T06:56:42Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35191
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce je zpracování literární studie zabývající se konzervací pícnin silážováním a dále zpracování přehledu faktorů, které mají vliv na kvalitu a průběh fermentace. Úvodní část se obecně zabývá významem silážování a cíli konzervace pícnin. Dále je řešen výskyt jednotlivých zástupců mikroorganismů, jak žádoucích, mezi které patří bakterie mléčného kvašení, tak nežádoucích, kam se řadí klostridie, plísně, kvasinky a další. Počty zmiňovaných mikroorganismů lze v různé míře ovlivnit použitím aditivních látek. V práci je také podrobně popisován správný průběh fermentačního procesu, který probíhá ve čtyřech základních fázích. První fází je aerobní fáze, dále pak hlavní fermentační fáze a na tu navazující fáze stabilizační a fáze zkrmování. Jednou z nejdůležitějších částí práce je samostatná technologie výroby siláže. Na každý úsek technologického postupu by měl být brát velký zřetel, protože právě v této části se chovatelé dopouštějí největších chyb. Ať už je to správný odhad sklizně při správné sušině, či délka řezanky a její následné kvalitní dusání a zakrytí. V této práci byly použity publikace a výzkumy českých i zahraničních autorů zabývající se problematikou konzervace silážování.cze
dc.format50 s.
dc.format50 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsilážovánícze
dc.subjectkvalita silážecze
dc.subjecttechnologie silážovánícze
dc.subjectfermentační procescze
dc.subjectsilageeng
dc.subjectsilage qualityeng
dc.subjectsilage technologyeng
dc.subjectfermentation processeng
dc.titleKonzervace pícnin silážovánímcze
dc.title.alternativeConservation fodder plants by silage processeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag41983
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis is the processing of literary studies on fodder silage preservation and further review of the factors that affect the quality and progress of fermentation. The initial part generally discusses the importance of silage and fodder conservation objectives. Furthermore, it is solved by the occurrence of single species of microorganisms, as desired, which include lactic acid bacteria and undesirable where include clostridia, fungi, yeast, and others. The numbers of the mentioned microorganism may be in varying degrees affect the use of additives. In the work is also described in detail the correct course of the fermentation process, which takes place in four basic phases. The first phase is aerobic phase, then the main fermentation phase and the subsequent phase stability and the feeding phase. One of the most important parts of the thesis is an independent silage technology. On each leg of technological progress should be taken into great consideration, because in that part of the Breeders perpetrated the biggest mistakes. Whether it is a correct estimate of the harvest at the correct dry matter, or cutting length and its subsequent ramming quality and coverage. In this thesis we were used publications and research Czech and foreign authors dealing with preservation of silage.eng
dc.date.accepted2016-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam