dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Šejbová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:56:55Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:56:55Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35205 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je navrhnout možnost uplatnění aditivních látek na základě kompilační práce. Tato práce se mimo jiné zabývá problematikou silážování a využitím aditivních látek na výslednou kvalitu siláží. Úvodní část práce se zaměřuje na důležitost konzervace krmiv pro hospodářská zvířata. Další část práce se zabývá procesem silážování se zaměřením na fermentaci a skladbu mikroorganismů, které ovlivňují průběh fermentace, ať už pozitivně nebo negativně. Důležitou částí práce je rozdělení aditivních látek, které se využívají při silážováni. Je zde kladen důraz na kvalitu těchto přípravků a jejich vliv na výslednou kvalitu siláží. V další části práce jsou uvedena hlediska hodnocení kvality siláží. Závěr práce je zaměřen na použití aditivních látek. | cze |
dc.format | 41 s. | |
dc.format | 41 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | siláž | cze |
dc.subject | aditiva | cze |
dc.subject | fermentace | cze |
dc.subject | bakterie mléčného kvašení | cze |
dc.subject | silage | eng |
dc.subject | aditives | eng |
dc.subject | fermentation | eng |
dc.subject | lacid acid bacteria | eng |
dc.title | Aditivní látky a jejich vliv na kvalitu siláží | cze |
dc.title.alternative | Additives and their influence on the quality of the silages | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 42061 | |
dc.description.abstract-translated | The aim tehsesis propose theim position of aditives based on the compilation work. This work, inter alia deals with silage and use of aditives on the quality of silage. The introductory part focuses on theim portance of conservation of livestock feed. Another part deals with the ensiling process with a focus on fermentation and composition of microorganisms that affet the course of the fermentation, either positively or negatively. Theim portant part is the distribution of additives, which are used in silage. There is an emphasis on the quality of these products and their impact on the quality silage. Then extsection identifies the aspects of evaluating the quality of silage. Finally, the work focuses on the use of additives. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-14 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |