Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKábelová, Hana
dc.contributor.authorKameníková, Magdaléna
dc.date.accessioned2021-12-09T06:57:28Z
dc.date.available2021-12-09T06:57:28Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35239
dc.description.abstractTématem této bakalářské práce vytvoření literární rešerše o problematice využití membránových technologií v pivovarnictví. V první části se práce zabývá samotnou výrobou piva s důrazem na užívané filtrační procesy a historií jejich využití. Druhá část představuje výčet hledisek dělení samotných membránových procesů a typy užívaných membrán a membránových technologií včetně příkladů využití především při výrobě piva, případně v dalších potravinářských výrobách se zaměřením na výrobu nápojů. Popisuje jejich zásadní fyzikální a chemické vlastnosti, které zajišťují jejich funkčnost a předurčují možnosti využití. Poslední část práce pojednává detailně o membránových technologiích využívaných při specifických procesech při výrobě piva, například dealkoholizaci piva, separaci piva z odpadních kvasnic nebo studené stabilizaci, s důrazem na popis samotných procesů, používaných filtrů a srovnání s dalšími využívanými metodami.cze
dc.format54 s. (66 073 znaků)
dc.format54 s. (66 073 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmembránové procesycze
dc.subjectpivocze
dc.subjectpivovarnictvícze
dc.subjectfiltracecze
dc.subjectmembrane processeseng
dc.subjectbeereng
dc.subjectbrewingeng
dc.subjectfiltrationeng
dc.titleVyužití membránových procesů při výrobě pivacze
dc.title.alternativeThe use of membrane processes in beer productioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag42262
dc.description.abstract-translatedThe aim of the Bachelor thesis is a literature review talking about the use of membrane technology in brewing. The first part is dedicated to the production process of beer primarily on the use of filtering processes and the history of their use. The second part presents a list of all membrane processes, types of membranes and membrane technologies including examples used in the production of beer or other food production of beverages. It describes their fundamental physical and chemical attributes that ensure their functionality and predispose possibilities of use. The last part is devoted to membrane technologies used in specific processes in the production of beer (for example dealcoholation of beer, separation of beer from waste yeast or cold stabilization) with the main focus on descriptions of these processes themselves, used filters and comparisons with other methods used by.eng
dc.date.accepted2016-06-16
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam