Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorJurná, Martina
dc.date.accessioned2021-12-09T06:57:30Z
dc.date.available2021-12-09T06:57:30Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35241
dc.description.abstractDo sledování bylo zařazeno 78 turnusů kuřat. Z toho bylo 52 turnusů kuřat Cobb 500 a 26 turnusů kuřat Ross 308. U 13 turnusů bylo při výkrmu použito zelené světlo a u 65 turnusů svítilo bílé světlo. Hybridi byli poraženi ve shodném věku 32,96 dní. Hybrid Ross 308 (2,13 kg) dosáhl o 0,09 kg vyšší živou hmotnost ve srovnání s hybridem Cobb 500 (2,04 kg). U hybrida Ross 308 byla vykázána nižší spotřeba krmiva o 0,03 kg (1,66, resp. 1,69 kg) a nižší úhyn o 0,15 % (3,54, resp. 3,69 %). Diference v indexu efektivnosti výkrmu byla 23 bodů ve prospěch hybrida Ross 308 (376, resp. 353 bodů). Průměrná délka turnusu se zeleným světlem byla o 0,54 dne kratší (32,51, resp. 33,05 dne). Rozdíl v živé hmotnosti byl u turnusů s různou barvou světla malý (0,05 kg). Diference ve spotřebě krmiva na 1 kg přírůstku byla 0,06 kg ve prospěch kuřat vykrmovaných při zeleném světle. Úhyn kuřat byl nižší o 0,3 % při výkrmu s využitím bílého světla. Index efektivnosti výkrmu byl o 9 bodů vyšší při výkrmu se zeleným světlem. Závislost živé hmotnosti hybrida při porážce na věku rodičovského hejna byla zjištěna na úrovni r = 0,42, tj. mírná, statisticky vysoce významná.cze
dc.format51
dc.format51
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectRoss 305cze
dc.subjectCobb 500cze
dc.subjectvýkrmnostcze
dc.subjectbarva světlacze
dc.subjectRoss 308eng
dc.subjectCobb 500eng
dc.subjectfattening performanceeng
dc.subjectlight coloreng
dc.titleAnalýza výkrmu vybraných hybridů kuřatcze
dc.title.alternativeAnalysis of fattening broiler chickenseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag42302
dc.description.abstract-translatedThe experiment consisted of 78 production batches of broiler chicken out of which 52 production batches were hybrid chickens Cobb 500 and 26 production batches were Ross 308. During 13 production batches was used green lighting for the feeding regimen and during 65 batches was used white light. The broilers were slaughtered at the age of 32.96 days. The Ross 308 hybrid (2.13 kg) reached 0.09 kg higher live weight compared to hybrid Cobb 500 (2.04 kg). In the case of Ross 308 there was 0.03 kg lower feed consumption (1.66, resp. 1.69 kg) and 0.15% lower mortality (3.54, resp. 3.68%). The difference in the index of European Efficiency Factor was 23 points in favour of Ross 308 (376, resp. 353 points). The mean length of production batch with green lighting was 0.54 day shorter (32.51, resp. 33.05 days). The difference in live weight was very small in production batches with different lighting colour regimes (0.05 kg). The difference in feed consumption per 1 kg of weight gain was 0.06 kg in favour of broilers fattening while using green light. Mortality rate of broilers was 0.3% lower when fattening while using white light. The European Efficiency Factor was 9 points higher while fattening using green light. The correlation of live weight of broiler at slaughter with the age of breeding flock was r = 0.42, moderate, statistically highly significant.eng
dc.date.accepted2016-06-16
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam