Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKonvalina, Petr
dc.contributor.authorHrdličková, Barbora
dc.date.accessioned2021-12-09T06:58:03Z
dc.date.available2021-12-09T06:58:03Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-22
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35269
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá vhodností využití pluchatých pšenic k výrobě těstovin. V práci jsou tyto pšenice zastoupeny pšenicí špaldou, pšenicí jednozrnkou a pšenicí dvouzrnkou. V praktické části je porovnávána nejen pekařská jakost těchto pšenic s pšenicí setou, ale i technologie výroby těstovin z mouky těchto druhů a jejich vlastností před uvařením a po uvaření. Na základě provedeného testu lze konstatovat, že výroba těstovin je technicky možná. Závěrečná část bakalářské práce je věnována hodnocení takto vyrobených těstovin. Je zde také uvedeno několik příkladů těstovin vyrobených z těchto alternativních druhů pšenice prodávaných ve světě. V této práci je prokázána technická možnost výroby těstovin. Na základě senzorické analýzy byly nejlépe hodnoceny těstoviny z pšenice špaldy a dvouzrnky.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpšenice jednozrnkacze
dc.subjectpšenice dvouzrnkacze
dc.subjectpšenice špaldacze
dc.subjecttěstoviny.cze
dc.subjecteincorneng
dc.subjectemmereng
dc.subjectspelteng
dc.subjectpastaeng
dc.titleMožnosti výroby těstovin z pluchatých pšeniccze
dc.title.alternativeHulled wheat pasta making possibilitieseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag45260
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the appropriateness of using hulled wheat to produce pasta. At work they are represented by spelt, eincorn and emmer. In the practical part there is compared not only baking quality of the wheat with wheat rucola , but also the technology of pasta from flour of these species and their properties before cooking and after cooking . Based on the test, it can be stated that the production of pasta is technically possible . The final part of the thesis is devoted to the evaluation thus produced pasta. There are also several examples of pasta manufactured from these alternative types of wheat sold worldwide. In this work we demonstrated the technical possibility of producing pasta. Based on the sensory analysis the best evaluated pasta was pasta made of spelt and emmer.eng
dc.date.accepted2016-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam