dc.contributor.advisor | Matoušek, Václav | |
dc.contributor.author | Scheufler, Vladimír | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:35:46Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:35:46Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35461 | |
dc.description.abstract | Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit závislost jatečné hodnoty prasat na porážkové hmotnosti a hybridní kombinaci. Jatečná hodnota představuje souhrnný pojem charakterizovaný souborem kvantitativních a kvalitativních ukazatelů. Mezi faktory ovlivňující jatečnou hodnotu patří porážková hmotnost a vliv plemenné příslušnosti. Protože je nemožné soustředit v jednom plemeni veškeré požadované užitkové vlastnosti na odpovídající úrovni, je nutné cíleným výběrem plemen a jejich záměrnou kombinací získat finální hybridy, které dosahují uspokojivých výsledků jak pro výrobce, tak i pro konzumenta. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | finální hybrid | cze |
dc.subject | jatečná hodnota | cze |
dc.subject | vepřové maso | cze |
dc.subject | porážková hmotnost | cze |
dc.subject | final hybrid | eng |
dc.subject | carcass value | eng |
dc.subject | pork | eng |
dc.subject | slaughter weight | eng |
dc.title | Vliv hybridní kombinace a porážkové hmotnosti na jatečnou hodnotu prasat | cze |
dc.title.alternative | The influence of the hybdrid combination and the slaughter weight on the carcass value of pigs | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 32266 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this bachelor thesis is to evaluate the dependence of the carcass value of pigs on the slaughter weight and the hybrid combination.The carcass value represents a summary concept characterized by a complex of quantitative and qualitative indicators. The slaughter weight and the influence of a breed are two main factors, wich are affecting the carcass value. It is impossible to concentrate all required commercial attributes at a corresponding level in single breed, therefore it is necessary to obtain final hybrids by a targeted selection and deliberate combination of breeds, thus reaching satisfying results for both producers and customers. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-06 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |