Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVoříšková, Jarmila
dc.contributor.authorOulický, Radovan
dc.date.accessioned2021-12-09T07:35:48Z
dc.date.available2021-12-09T07:35:48Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35467
dc.description.abstractCílem bakalářské práce byla analýza masné užitkovosti u stáda vykrmovaných býků tvořeného majoritním zastoupením plemene aberdeen angus formy RED. Výkrm probíhal v nadmořské výšce 850- 950 m n.m. a v režimu ekologického zemědělství. Soubor býků tvořilo 23 býků na soukromé farmě. U souboru vykrmovaných býků byly získány údaje o výkrmnosti a jatečné hodnotě. Průměrná živá hmotnost odstavených telat byla 297 kg při průměrném věku sedm měsíců. Průměrná porážková hmotnost jatečných zvířat dosáhla 634 kg a průměrná hodnota jatečně opracovaného těla 349 kg a průměrná jatečná výtěžnost 54 %. Průkazné rozdíly byly zjištěny mezi přírůstky mezi krmným obdobím a pastevním obdobím, kdy v prvním krmném období po odstavu dosahovala hodnota denního přírůstku 0,36 kg/den a v prvním pastevním období již 0,66 kg/den. Při druhém zimním období dosahovali býci průměrný denní přírůstek 0,45 kg/den a při druhém pastevním období 0,64kg/den.cze
dc.format32 s. (61 869 znaků)
dc.format32 s. (61 869 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectskotcze
dc.subjectvýkrm býkůcze
dc.subjectpastevní chovcze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectcattleeng
dc.subjectfattening of bullseng
dc.subjectgrazingeng
dc.subjectorganic farmingeng
dc.titleVýkrm býků pastevním způsobem v ekologickém zemědělstvícze
dc.title.alternativeFattening bulls grazing way in organic farmingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag37288
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis was the analysis of meat performance of the herd of fattened bulls containing the majority of the Aberdeen Angus RED form. The fattening took place at 850-950 m a.s.l. in the organic farming regime. The set of bulls consisted of 23 bulls kept on the private farm. From the group of fattened bulls data about feeding quality and carcass values were obtained. The average live weight of weaned calves was 297 kg with the average age of seven months. The average slaughter weight of slaughter animals was 634 kg and the average carcass weight was 349 kg and the average carcass yield was 54 %. Significant differences were found within gains between the winter season and the grazing period when in the first winter period after weaning the daily gain was 0.36 kg per day and in the first grazing period was 0.66 kg per day. During the second winter period bulls reached the average gain of 0.45 kg per day and during the second grazing period of 0.64 kg per day.eng
dc.date.accepted2017-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam