Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorBurianová, Michaela
dc.date.accessioned2021-12-09T07:35:53Z
dc.date.available2021-12-09T07:35:53Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35484
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce je porovnat vliv různých typů balení (průtažná fólie, modifikovaná atmosféra, vakuové balení) masných výrobků na jejich zdravotní nezávadnost z pohledu norem, které určují specifické požadavky na zdravotní nezávadnost masných výrobků. První část této práce popisuje vývoj a různé typy uzenářských obalů a obalových materiálů masných výrobků. Druhá část zachycuje provádění vlastního testování a měření výskytu mikroorganismů a koliformních bakterií od vlastního výběru vhodných typů masných výrobků, typů balení, přípravy vzorků až po vyhodnocení naměřených hodnot. Výsledky ukázaly, že typ balení, není to jediné kritérium, které ovlivňuje trvanlivost zvolených masných výrobků.cze
dc.format42 s.
dc.format42 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectobalcze
dc.subjectmasné výrobkycze
dc.subjectcelkové počty mikroorganismůcze
dc.subjectkoliformní bakteriecze
dc.subjectpackagingeng
dc.subjectmeat productseng
dc.subjecttotal viable countseng
dc.subjectcoliform bacteriaeng
dc.titleVliv typů balení na trvanlivost masných výrobkůcze
dc.title.alternativeEffect of packaging on the shelf life of meat producteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag42500
dc.description.abstract-translatedThe aim of this work is to compare the effect of different types of packaging (stretch film, modified atmosphere and vacuum packaging) meat products on their safety in terms of the standards that define specific requirements on health safety of meat products. The first part describes the development and various types of casings and packaging of meat products. The second part describes the implementation of the self-testing and measuring the occurrence of the microorganisms and coliform bacteria from their choice of suitable types soft meat products, types of packaging, sample preparation to evaluate the measured values. The results showed that the type of packaging is not the only criterion that affects the durability of selected meat products.eng
dc.date.accepted2017-06-06
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam