dc.contributor.advisor | Vejčík, Antonín | |
dc.contributor.author | Ledrerová, Jindřiška | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:35:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:35:56Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35493 | |
dc.description.abstract | Cílem této práce bylo vyhodnotit mléčnou užitkovost koz u vybraného chovu. Byla hodnocena rodinná kozí farma Výrov, která je zaměřena na chov kozy bílé krátkosrsté. Vyhodnocování probíhalo v letech 2014 2016. Byla provedena analýza vybraných vlivů působících na užitkovost se zaměřením zejména na působení věku zvířat, velikosti dojených koz na množství nadojeného mléka a obsahu bílkovin a tuku v mléce. Při zpracovávání práce byla využita data s chovatelské evidence, která byla poté porovnávána s celorepublikovými daty. Soubory a výsledky byly charakterizovány pomocí základních statistických veličin. Mléčná užitkovost byla v roce 2014 989 kg, v roce 2015 byla na úrovni 1015 kg. V roce 2016 se užitkovost zvýšila na 1130 kg mléka za laktaci. Průměrný obsah tuku se během roků 2014-2016 snížil z 5,42 % na 5,06 %. Průměrný obsah bílkovin se také snížil z 2,75% v roce 2014 na 2,71%v roce 2016. Jeho obsah stoupá ke konci laktace v měsících srpen, září a říjen. V chovu je dlouhodobě vysoká plodnost až 238,1 %. | cze |
dc.format | 38 s. | |
dc.format | 38 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | chov koz | cze |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | mléčná užitkovost | cze |
dc.subject | bílkoviny | cze |
dc.subject | tuky | cze |
dc.subject | goat breeding | eng |
dc.subject | milk | eng |
dc.subject | milk efficiency | eng |
dc.subject | proteins | eng |
dc.subject | fats | eng |
dc.title | Vlivy působící na mléčnou užitkovost koz | cze |
dc.title.alternative | Effects the milking effectivness of goats | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 45373 | |
dc.description.abstract-translated | The purpose of this work was to evaluate the milking effectivness of goats from a selected breeding. The evaluation was executed in family farm Výrov, that is focusing on breeding the Czech Shorthair breed. The The evaluation took place from 2014 to 2016. It analyses chosen influences that affect effectivness with focus on age of the animal, size, milking amounts and fat and protein concentrations in milk. Analysed data were taken from breeding records and compared to the data from Czech farms. MIlking effectivness was 909 kg in 201, in 2015 it was 1015 kg and in 2016 it rose to 1130 kg of milk per lactation. Mean fat percentage dropped from 5,42 % in 2014 to 5,06 % in 2016. Mean protein percentage dropped from 2,75% in 2014 to 2,71% in 2016. The protein percentage rises at the end of lactation cycle in August, September and October. The breed maintains a very high fertility rate at 238,1 % in the long term. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-05 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |