Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorPeca, Tomáš
dc.date.accessioned2021-12-09T07:36:37Z
dc.date.available2021-12-09T07:36:37Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35566
dc.description.abstractBakalářská práce prezentuje výsledky pokusu s jarním ječmenem, který byl založen v roce 2016. Pokus byl realizován u pana Bc. Jiřího Nepovíma, v Opatovicích u Světlé nad Sázavou. Pokusnou odrůdou jarního ječmene byl Laudis 550 a předmětem pokusu byla stupňovaná dávka N a její vliv na výnosové a kvalitativní prvky. Pokusné dávky N byly stanoveny na 60 kg.ha-1 90 kg.ha-1 a 120 kg.ha-1. Se zvýšením dávky N o 30 kg.ha-1 se obsah N-látek v zrně zvýšil o 0,9 % a v celkovém výnosu se projevil o 0,5 t.ha-1.cze
dc.format39
dc.format39
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectJarní sladovnický ječmencze
dc.subjectsladcze
dc.subjectsladovnická kvalitacze
dc.subjectpočet rostlincze
dc.subjectpočet odnožícze
dc.subjectklasů na plošnou jednotkucze
dc.subjectpočet zrn v klasucze
dc.subjecthmotnost tisíce semencze
dc.subjectvýnos zrnacze
dc.subjectSpring malting barleyeng
dc.subjectmalteng
dc.subjectmalting quality the number of plantseng
dc.subjectoffshooteng
dc.subjectcobs per uniteng
dc.subjectnumber of grains per spikeeng
dc.subjectthousand seed weighteng
dc.subjectgrain yieldeng
dc.subjectvarietieseng
dc.titleVliv hnojení N na sladovnickou kvalitu ječmenecze
dc.title.alternativeThe influence of nitrogen fertilization on malting quality of spring barleyeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag46546
dc.description.abstract-translatedThe bachelor's thesis presents the results of an experiment with spring barley. The experiment was established in 2016 in the business of Bc. Jiří Nepovím in Opatovice, region of Světlá nad Sázavou. The experimental cultivar of spring barley was Laudis 550. The subject matter of the experiment was intensificated dosage of nitrogen and its effect on yield and qualitative elements. The experimental dosages of nitrogen were set on 60 kg.ha-1, 90 kg.ha-1 and 120 kg.ha-1. Once the dosage was increased by 30 kg.ha-1, the content of nitrogen substances in the grain increased of 0,9 % and proved to be by 0,5 t.ha-1 higher in the total yieldeng
dc.date.accepted2017-05-30
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělská technika: obchod, servis a službycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam