Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorBeňasová, Veronika
dc.date.accessioned2021-12-09T07:36:47Z
dc.date.available2021-12-09T07:36:47Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35579
dc.description.abstractBakalářská práce Výživa dojnic v tranzitním období se zabývá výživou dojnic v peripartálním období s ohledem na prevenci vzniku metabolických poruch. Stručně je zde popsána anatomie trávicího traktu a fyziologie trávicích procesů. Charakteristika základních živin a nejběžnějších krmiv využívaných ve výživě dojnic slouží k úvodu do problematiky složení krmných dávek. Metabolické poruchy vznikající vlivem neadekvátní výživy v tranzitním období jsou největším problémem chovatele, kterým je v této fázi třeba čelit. V závěru práce jsou shrnuty hlavní zásady krmení dojnic před a po porodu, složení krmných dávek a doporučené aditivní látky.cze
dc.format56s.
dc.format56s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectdojnicecze
dc.subjecttranzitní obdobícze
dc.subjectmetabolické poruchycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectdairy cowseng
dc.subjecttransition periodeng
dc.subjectmetabolic diseaseseng
dc.titleVýživa dojnic v tranzitním obdobícze
dc.title.alternativeNutrition of the transition coweng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag46685
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis titled Nutrition of the transition cow deals with nutrition of dairy cows in peripartum period with regard to prevention of development of metabolic diseases. Anatomy of digestive system and physiology of digestive processes are briefly described. Characteristic of nutrients and of the most common feeds used for nutrition of dairy cattle serves as introduction to formulation of dairy rations. Metabolic diseases caused by inadequate nutrition in transition period are the biggest problem in this period that farmer has to face to. In closing main rules of feeding dairy cows before and after calving, composition of dairy rations and recommended feeding additives are summarized.eng
dc.date.accepted2017-06-02
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Prvovýrobacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam