Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSkořepa, Ladislav
dc.contributor.authorŽák, Martin
dc.date.accessioned2021-12-09T07:37:38Z
dc.date.available2021-12-09T07:37:38Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35633
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá regionálními značkami a jejich úlohou na spotřebitelském trhu potravin, kde v teoretické části jsou na úvod vysvětleny základní pojmy, týkající se spotřebitelského chování a vztahu spotřebitelů k regionálním značkám. Následuje vysvětlení pojmů, jako jsou kvalita potravin, bezpečnost a podpora regionálních výrobců a co si lze představit pod pojmy značka a regionální značka. V teoretické části je dále uveden literární přehled vybraných regionálních značek v Jihočeském kraji, České republice a státech Evropské unie (vybrány sousední státy České republiky), jenž je na závěr doplněn přehlednou analýzou regionálního značení. V praktické části bylo vytvořeno dotazníkové šetření, skládající se z celkem 25 otázek, na které odpovídali respondenti, kteří byli voleni na základě metody kvótního výběru, kde hlavním kritériem byl věk jednotlivých respondentů. Cílem dotazníkového šetření bylo především zjištění nejvýznamnějších regionálních značek a jejich pozice na regionálním spotřebitelském trhu Jihočeského kraje.cze
dc.format80 s.
dc.format80 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectregionální značkacze
dc.subjectspotřebitelské chovánícze
dc.subjectmarketingový výzkumcze
dc.subjectregional brandeng
dc.subjectconsumer behavioureng
dc.subjectmarketing researcheng
dc.titleRegionální značky a jejich úloha na spotřebitelském trhu potravincze
dc.title.alternativeRegional brands and their role in the consumer food marketeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag42413
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with regional brands and their role in the consumer food market, where the theoretical part to the introduction explains the basic concepts related to consumer behaviour and respect for regional consumer brands. The following is an explanation of concepts such as food quality, safety and support local producers and what is imaginable about concepts of brand and regional brand. The theoretical part is further given literary review of selected regional brands in South Bohemia, Czech Republic and European union countries (selected neighbouring countries of Czech Republic), which is finally complemented by a clear analysis of regional labelling. In the practical part was created questionnaire, a total consisting of 25 questions that answered respondents, who were elected on the basis of the quota selection method, where the main criterion was the age of respondents. The aim of the survey was to determine the most important regional brands and their position on the regional consumer market of South Bohemia.eng
dc.date.accepted2017-06-09
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Péče o krajinucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam