Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorVona, Barbora
dc.date.accessioned2021-12-09T07:38:35Z
dc.date.available2021-12-09T07:38:35Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35731
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá analýzou fázové výživy u stáda holštýnského skotu v konkrétních provozních podmínkách a jejím vztahem k mléčné užitkovosti a zdravotnímu stavu dojnic. Ve sledovaném podniku byly optimalizovány krmné dávky suchostojných krav a dojnic v laktaci porovnáním protokolů o laboratorním rozboru směsných krmných dávek s normou NRC, kterou daný podnik využívá pro sestavování krmných dávek. V diplomové práci byl posuzován vliv krmné dávky na dojivost a obsah mléčných složek a také vliv na výskyt metabolických poruch. Cílem diplomové práce bylo analyzovat fázovou výživu dojnic ve sledovaném podniku ve vztahu k mléčné užitkovosti a zdraví, vyhodnotit kvalitu krmných dávek, některých krmiv a techniku krmení. Bylo zjištěno, že ve sledovaném chovu neodpovídají některé parametry směsných krmných dávek používané normě, což mohlo vést ke sníženým hodnotám produkce a reprodukce a zhoršení zdravotního stavu dojnic. Dále bylo zjištěno, že ve sledovaném chovu dochází k velmi častému výskytu metabolických poruch a výkyvům v mléčné užitkovosti.cze
dc.format85
dc.format85
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdojnicecze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectmléčná užitkovostcze
dc.subjectmetabolické poruchycze
dc.subjectdairy cattleeng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectrationeng
dc.subjectmilk yieldeng
dc.subjectmetabolic disordereng
dc.titleAnalýza fázové výživy dojnic v daném zemědělském podnikucze
dc.title.alternativeThe analysis phase nutrition of dairy cows on the farmeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag46671
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with the analysis of the phase feeding in herds of Holstein cattle in specific operating conditions and its relation to milk yield and health of dairy cows. In the reference event to be optimized ration drystanding cows and lactating cows in comparison protocols laboratory analysis of mixed rations to standard NRC by the enterprise uses for compiling rations. The thesis was evaluated the effect of ration on milk yield and content of milk components and also affect the incidence of metabolic disorders. The aim of the thesis was to analyze the phase nutrition of dairy cows in the reporting company in relation to milk production and health, to evaluace the quality of feed rations, some feed and feeding technique. It was found that the monitored parameters do not match any breed mixed rations used in the standard, which could lead to reduced levels of production and reproduction and deterioration in health of dairy cows. It was further found that in the observed rearing occur very frequent occurrence of metabolic disturbances and fluctuations in the milk production.eng
dc.date.accepted2017-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam