Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorBrtna, Tomáš
dc.date.accessioned2021-12-09T07:39:15Z
dc.date.available2021-12-09T07:39:15Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35774
dc.description.abstractTeoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu uzavírá teorie senzorického hodnocení. Praktická část se věnuje senzorickému hodnocení vzorků bezlepkového pečiva, dle zvolených receptur s obsahem jablečné vlákniny a s použitím jablečné mouky. Takto vyrobené pečivo bylo hodnoceno pomocí metod senzorické analýzy v tomto případě pořadovou preferenční zkouškou. Na podkladě výsledků analýz byla vybrána nejlépe hodnocená receptura, která je následně podrobně popsána.cze
dc.format66 s. (11 984 slov)
dc.format66 s. (11 984 slov)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectceliakiecze
dc.subjectlepekcze
dc.subjectbezlepková dietacze
dc.subjectjablečná vlákninacze
dc.subjectjablečná moukacze
dc.subjectsenzorické hodnocenícze
dc.subjectcoelic diseaseeng
dc.subjectgluteneng
dc.subjectgluten-free dieteng
dc.subjectapple fibreeng
dc.subjectapple floureng
dc.subjectsensory analysiseng
dc.titleHodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivocze
dc.title.alternativeEvaluation of gluten-free foods with a focus on pastrieseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag48018
dc.description.abstract-translatedTheoretic part is concerned with coeliac disease, its symptoms and diagnostic. There is also described basic principal of coeliac disease and are mentioned some gluten-free products available in the Czech Republic. This part is concluded by theoretic description of sensory analysis. Practical part is focused on sensory analysis of samples of gluten-free pastry according selected recipes which contain apple fibres and apple flour. The backed pastry was assessed with suitable methods of sensory analysis - in this case, a sequence preferential test. This assessment shows which sample is the most preferable and the best recipe is described in detail.eng
dc.date.accepted2017-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologie - Péče o krajinucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam