dc.contributor.advisor | Krninská, Růžena | |
dc.contributor.author | Vodová, Martina | |
dc.date.accessioned | 2022-03-08T13:29:49Z | |
dc.date.available | 2022-03-08T13:29:49Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/37679 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou podnikové kultury u vybraného podniku. Práce se konkrétně zaměřuje na žádoucí stav funkčnosti podnikové kultury. V metodice je kritérium žádoucí funkčnosti podnikové kultury určeno dle kulturních dimenzí G. Hofstedeho. Tím je podnik posouvající se do znalostní ekonomiky ve směru inovativních přístupů a konkurenceschopnosti. Data byla získána prostřednictvím tří výzkumů. První dva výzkumy byly charakteru dotazníkového šetření: Dotazník - Síla podnikové kultury (DSPK) a Values Survey Module 2013 (VSM 2013). Třetí výzkum byl kvantitativní s kvalitativními prvky: Test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V závěru práce jsou navrženy změny, které mohou napomoci k posunu do plného žádoucího stavu funkčnosti podnikové kultury. | cze |
dc.format | 95 s. | |
dc.format | 95 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Podniková kultura | cze |
dc.subject | kulturní dimenze | cze |
dc.subject | znalostní ekonomika | cze |
dc.subject | funkčnost podnikové kultury. | cze |
dc.subject | Corporate culture | eng |
dc.subject | cultural dimension | eng |
dc.subject | knowledge economy | eng |
dc.subject | functional culture of business | eng |
dc.title | Podniková kultura jako faktor funkčnosti | cze |
dc.title.alternative | Corporate culture as a factor of functionality | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 49771 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with the characteristic of the corporate culture of the chosen enterprise. Specifically, the thesis focuses on the desirable state of the corporate culture. In the methodology, the criterion of desirable functionality of corporate culture is determined according to the cultural dimensions by G. Hofstede. This criterion requires an enterprise to operate on bases of knowledge economy with focus on new innovative approaches and competitiveness. The data was obtained through three conducted investigations. The first two were closest to the questionnaire survey. The first one was called the "Questionnaire - The Power of Corporate Culture" and the other one was called Values Survey Module 2013 (VSM 2013). The third research was quantitative with qualitative elements - Colour Semantic Differential Test. Finally, changes that can help to move to the entirely desirable state of enterprise culture are proposed. | eng |
dc.date.accepted | 2018-05-31 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Řízení a ekonomika podniku | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |