Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDušek, Radim
dc.contributor.authorZemanová, Veronika
dc.date.accessioned2022-03-08T13:30:37Z
dc.date.available2022-03-08T13:30:37Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/37722
dc.description.abstractCílem této diplomové práce je analýza a zhodnocení zavedení elektronické evidence tržeb ve stravovacích a ubytovacích zařízeních v Jihočeském kraji. Na základě zjištěných poznatků zpracovat doporučení směřující k aktualizaci systému EET. V práci se vychází z primárních dat získaných pomocí dotazníkového šetření, které se konalo v období od prosince 2017 do března 2018. Informačním zdrojem byly podnikatelské subjekty v oblasti ubytování, stravování a pohostinství se sídlem v Jihočeském kraji. Respondenti byli nejčastěji osloveni pomocí elektronické pošty. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na postoje k EET před zavedením a po jeho zavedení, spokojenost s dodavatelem materiálně-technického vybavení, vzniklé komplikace a měsíční náklady spojené s provozem EET. Dále byly vytvořeny tři výzkumné otázky, které byly vyhodnoceny z výsledků dotazníkového šetření. Z dotazníkového šetření vyplynulo, že většina dotázaných podnikatelů se svým dodavatelem vybavení byla spokojena. Díky vzniklým nákladům a komplikacím spojených s EET se u podnikatelů postoj k EET nezměnil a je stále negativní.cze
dc.format70 s.
dc.format70 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectelektronická evidence tržeb (EET)cze
dc.subjectstravovací a ubytovací zařízenícze
dc.subjectmateriálně-technické vybavenícze
dc.subjectdotazníkový výzkumcze
dc.subjectRegistration of sales (EET)eng
dc.subjectcatering and accommodation facilitieseng
dc.subjectmaterial and technical equipmenteng
dc.subjectquestionnaire surveyeng
dc.titleZavedení EET v oblasti ubytovaní a stravování v Jihočeském krajicze
dc.title.alternativeIntroduction of the EET system in accommodation and catering services in South Bohemian Regioneng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag50174
dc.description.abstract-translatedThe aim of this master thesis is to analyze and evaluate the introduction of registration of sales in catering and accommodation services in the South Bohemian Region. On the basis of the findings, it is recommended to prepare recommendations for updating the registration of sales (EET) system. This thesis is based on the primary data obtained through the questionnaire survey, which took place between December 2017 and March 2018. The information source was business people of accommodation, catering and hospitality situated in the South Bohemian Region. Respondents were often addressed by e-mail. The questionnaire survey focused on the opinions to the EET before and after its introduction, satisfaction with the material-technical equipment supplier, the resulting complications and the monthly costs associated with the operation of the EET. In addition, three research questions were developed, which were evaluated from the results of the questionnaire survey The questionnaire survey showed that most of the entrepreneurs with their equipment supplier were satisfied. Due to the costs and complications associated with EET, entrepreneurs have not changed the opinion to EET and is still negative.eng
dc.date.accepted2018-05-29
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam