Porovnání odborného výcviku oboru kuchař-číšník v prostředí školní jídelny a restaurace
Abstrakt
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat a porovnat průběh odborného výcviku žáků oboru kuchař-číšník na dvou různých pracovištích a upozornit na pozitiva a případná negativa. Zaměřuje se také na získávání odborných kompetencí, které si žáci během odborného výcviku osvojují, a jejich pozdější aplikace v zaměstnání. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá především vzdělávacími programy, vyučovacími metodami a formami a různými způsoby výuky, které lze při odborném výcviku i mimo něj ve sledovaném oboru aplikovat. Praktickou část tvoří především výstupy dotazníků, které vyplnili žáci sledovaného oboru, a rozhovory s učiteli odborného výcviku. Otázky v těchto dotaznících a rozhovorech měly především za úkol zjistit, jak žáci a učitelé průběh odborného výcviku vnímají, co hodnotí pozitivně a co by naopak zlepšili.