dc.contributor.advisor | Lorenc, Josef | |
dc.contributor.author | Pokorná, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2022-03-08T14:06:20Z | |
dc.date.available | 2022-03-08T14:06:20Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-01-02 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38292 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce s názvem Set v proměně životního stylu je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou.
V teoretické části se zabýváme v úvodu životním stylem různých sociálních skupin a kulturou stolování ve vybraných historických obdobích. V další části práce nahlédneme do historie událostí, které ovlivnily vývoj životního stylu 20. století, jak se v této době formoval design jako samostatná tvůrčí disciplína. Mezi důležité mezníky patřil vznik Bauhausu, jemuž se věnujeme v další kapitole. Následuje krátký pohled na tvorbu z dnešní doby.
Praktickou část věnujeme historii fondue, kde vzniklo a v jakých podobách se připravuje dnes. Uvedeme zde také, jaké typy nádob se používají ke konkrétnímu typu fondue. Cílem praktické části je vytvoření setu na fondue pro šest osob. Praktické zpracování - grafická vizualizace, část je realizována v lité keramice. | cze |
dc.format | 74 s. | |
dc.format | 74 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | fondue | cze |
dc.subject | set | cze |
dc.subject | životní styl | cze |
dc.subject | stolování | cze |
dc.subject | kultura | cze |
dc.subject | design | cze |
dc.subject | fondue | eng |
dc.subject | set | eng |
dc.subject | lifestyle | eng |
dc.subject | dining | eng |
dc.subject | culture | eng |
dc.subject | design | eng |
dc.title | Set v proměně životního stylu | cze |
dc.title.alternative | A set of lifestyle changes | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 17778 | |
dc.description.abstract-translated | The Master Thesis "Set v proměně životního stylu" is divided into two parts, the theoretical and the practical one.
The theoretical part deals with the life style of different social groups and the dining culture in particular historical periods of time. Further it explores the historical events that have impacted the development of the 20th century life style and also the way that the design has been formed as a independend creative discipline. The origin of Bauhaus was a milestone of a great importance and is covered in the next chapter. A quick look at the contemporaty production is followed.
The practical part is concerned with the history of fondue, where it was found and what are the kinds of nowaday´s preparation. It will be introduced what sorts of containers are used for given kinds of fondue . The target of the practical part is to make a fondue set for a group of six people. This will be conducted partly by a graphical visualisation and partly by a ceramic realization. | eng |
dc.date.accepted | 2018-02-01 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | VV-OV/ZŠ | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Učitelství pro základní školy | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Brožka, Petr | |