dc.contributor.advisor | Roučová, Eva | |
dc.contributor.author | Červená, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2022-03-08T14:06:28Z | |
dc.date.available | 2022-03-08T14:06:28Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-01-02 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38308 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se v teoretické části zabývá třemi okruhy. První část je věnována projektové metodě na 1. stupni základních škol, ve druhé můžeme naleznout cíle a výstupní kompetence žáka 1. stupně podle RVP pro základní vzdělání. V neposlední řadě zde nalezneme kapitolu o tvořivosti v praktických činnostech a uvedení do historie stolování v minulých staletích.
V praktické části je vytvořeno deset projektů, které se zaměřují na přípravu pokrmů a stolování ve výuce. Jsou určeny pro čtvrté a páté třídy základních škol. Součástí jsou i vypracované přípravy jednotlivých pokrmů, zkušenosti z realizace některých projektů, výhody a nevýhody, reakce žáků či formulace obecnějších doporučení pro uplatňování originálních výukových projektů. | cze |
dc.format | 103 s. (150 309 znaků). | |
dc.format | 103 s. (150 309 znaků). | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | člověk a svět práce | cze |
dc.subject | kuchyně | cze |
dc.subject | zdravé pokrmy | cze |
dc.subject | projektová metoda | cze |
dc.subject | příprava pokrmů | cze |
dc.subject | man and the world of work | eng |
dc.subject | cuisine | eng |
dc.subject | healthy food | eng |
dc.subject | project method | eng |
dc.subject | food preparation | eng |
dc.title | Projekt: Příprava pokrmů ve výuce na primární škole | cze |
dc.title.alternative | Preparation of Dishes in Primary School Education | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 44835 | |
dc.description.abstract-translated | This master thesis deals with three topics in the theoretical part. The first part focuses on project method at primary school education; in the second part the goals and output competences of a pupil at primary education according to Framework training programme for primary schools can be found. Finally a chapter about creativity in the subject "practical activities" and introduction to history of food culture in last centuries concludes the theoretical part.
In the practical part ten projects that focus on the food preparations and culture in the teaching are created. These are intended for the fourth and fifth classes of primary schools. A part of it are also preparations of the meals, experience from realisation of some projects, advantages and disadvantages, reactions of pupils or formulations of more general recommendations for the use of original educational projects. | eng |
dc.date.accepted | 2018-02-01 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Učitelství pro 1. stupeň základních škol | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Učitelství pro základní školy | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Veselý, Bedřich | |