Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorHejtmánková, Zdeňka
dc.date.accessioned2022-03-09T07:07:22Z
dc.date.available2022-03-09T07:07:22Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38902
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá základními surovinami, které jsou nezbytné k výrobě piva. V první části práce jsou popsány suroviny, jako je chmel, pivovarské kvasinky, voda, slad a náhražky sladu. U chmele je rozebrána chmelová hlávka a její chemické složení. Dále jsou zmíněny významné odrůdy, které se pěstují v České republice a vybrané zahraniční odrůdy chmele. V neposlední řadě je popsáno balení a skladování chmele. Obdobné je to i u sladu, kde jsou vyjmenovány typy sladů a hodnocení jakosti. V práci jsou zahrnuty i typy vod, které jsou vhodné pro vaření piva. Nepostradatelnou složkou při výrobě jsou pivovarské kvasinky, rozdělené na svrchní a spodní. Okrajově je zmíněno i chemické složení a rozmnožování kvasinek. V poslední části jsou rozebrány druhy craft beer, se snahou se zaměřit na kvalitativní ukazatele určitých druhů piv.cze
dc.format41 s. (63 763 znaků)
dc.format41 s. (63 763 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectSladcze
dc.subjectnáhražky sladucze
dc.subjectchmelcze
dc.subjectpivovarské kvasinkycze
dc.subjectvodacze
dc.subjectdruhy piv.cze
dc.subjectMalteng
dc.subjectmalt substituteseng
dc.subjecthopeng
dc.subjectyeasteng
dc.subjectwatereng
dc.subjectsorts of beer.eng
dc.titleVliv základních surovin na kvalitativní ukazatele různých typů craft beercze
dc.title.alternativeInfluence of raw materials on qualitative indicators of various types of craft beereng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag47983
dc.description.abstract-translatedAbstract The Bachelor's Thesis considers basic ingredients necessary for producing beer. In the first part, raw materials like hop, brewer's yeast, water, malt and its substitutes are dealt with. Regarding hop, the seed cone along with its chemical composition is discussed. Significant varieties grown in the Czech Republic are mentioned as well as selected foreign varieties of hop. Not least, packaging and storage of hop is described. Similarly with malt, where types of malt are listed and evaluation of quality given. The thesis contains also types of water suitable for producing beer. An indispensable ingredient for production of beer is brewer's yeast differentiated as top-fermenting and bottom-fermenting yeast. As an aside, the chemical composition and propagation of yeast is mentioned. In the last part, sorts of craft beer are discussed focusing on qualitative indicators of certain sorts of beer.eng
dc.date.accepted2018-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam