dc.contributor.advisor | Zábranský, Luboš | |
dc.contributor.author | Kudrnová, Eva | |
dc.date.accessioned | 2022-03-09T07:08:09Z | |
dc.date.available | 2022-03-09T07:08:09Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-04-20 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38952 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá výživou, krmením drůbeže a významem vitaminů především u nosnic, výkrmových brojlerů a kachen. Nedostatek vitaminů totiž vede nejen k metabolickým onemocněním, které mohou výrazněji narušovat produktivitu a efektivitu chovu. V první části práce objasňuji význam vitaminů, dále jejich rozdělení podle rozpustnosti. Věnuji se trávicí soustavě u ptáků, fyziologii trávení.
Ve druhé části práce poskytuji informace ohledně výživy a krmení drůbeže.
V závěrečné části navrhuji možná opatření, která povedou ke zlepšení zdravotního stavu, produkce a welfare drůbeže. | cze |
dc.format | 62 | |
dc.format | 62 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | VÝŽIVA | cze |
dc.subject | KRMENÍ | cze |
dc.subject | DRŮBEŽ | cze |
dc.subject | VITAMINY | cze |
dc.subject | NUTRITION | eng |
dc.subject | FEEDING | eng |
dc.subject | POULTRY | eng |
dc.subject | VITAMINS | eng |
dc.title | VÝZNAM VITAMINŮ VE VÝŽIVĚ DRŮBEŽE | cze |
dc.title.alternative | IMPORTANCE OF VITAMINS IN POULTRY FEED. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 50414 | |
dc.description.abstract-translated | Bachelor thesis deals with nutrition, feeding of poultry and importance of vitamins especially in laying hens, fattening broilers and ducks. Lack of vitamins leads not only to metabolic diseases that can significantly impair the productivity and efficiency of the breed. In the first part of the thesis I explain the importance of vitamins and their distribution by solubility. I deal with the digestive system in birds, the physiology of digestion. In the second part I provide information on feeding and feeding of poultry. In the final part I propose possible measures that will improve the health status, production and welfare of poultry. | eng |
dc.date.accepted | 2018-06-04 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |