Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorFialová, Daniela
dc.date.accessioned2022-03-09T07:08:53Z
dc.date.available2022-03-09T07:08:53Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38986
dc.description.abstractTato práce se zajímá o regionální dodavatele sezónních produktů a možnost jejich spolupráce se školními jídelnami. Vyhodnocuje faktory ovlivňující proces tvorby sítí, udržování a rozšiřování vazeb. Z dotazníkového šetření a řízeného rozhovoru s místními pěstiteli byl zjištěn jejich zájem o spolupráci se školními jídelnami a druhy pěstovaných plodin v Jihočeském kraji. Za pomoci SWOT analýzy byl vyhodnocen potenciál sezónní regionální produkce a jejího uplatnění ve školním stravování. Nejvíce pěstovanou plodinou jsou brambory, cibule, kořenová zelenina, jablka a třešně. Z celkového množství dotazovaných místních pěstitelů spolupracuje se školními jídelnami 43% a 53% by mělo zájem o vytvoření vazeb. Hlavními faktory ovlivňující spolupráci mezi pěstiteli a jídelnami je množství a kvalita dostupné produkce, cena produktů a v neposlední řadě spolehlivost dodavatelů. Nutností je schopnost vzájemně komunikovat, dodržovat dohody a tvořit stabilní vztahy.cze
dc.format59 s.
dc.format59 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectregionální dodavatelécze
dc.subjectsezónní produkcecze
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectregional supplierseng
dc.subjectseasonal productioneng
dc.subjectschool cateringeng
dc.titleVyužití sezónních surovin od regionálních dodavatelů ve školním stravovánícze
dc.title.alternativeUse of seasonal raw materials from regional suppliers in school cateringeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50805
dc.description.abstract-translatedThis work is concerned with regional suppliers of seasonal products and the possibility of their cooperation with school canteens. It evaluates the factors influencing the networking process, maintaining and expanding the links. From a questionnaire survey and a controlled interview with local growers their interest in cooperation with school canteens and cultivated crops in the South Bohemian Region was found. Using the SWOT analysis, the potential of seasonal regional production and its use in school catering was evaluated. The most grown crops are potatoes, onions, root vegetables, apples and cherries. Out of the total number of local growers surveyed, 43% of the school canteens and 53% would be interested in creating links. The main factors influencing cooperation between growers and canteens are the quantity and quality of available produce, the price of products and, last but not least, the reliability of the suppliers. Necessity is the ability to communicate with each other, to maintain agreements and to form stable relationships.eng
dc.date.accepted2018-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam